Forferdelig nedgradering av Haitam Aleesami sin tidligere klubb

Nå må trolig alle Palermo spillerne ut å finne seg ny jobb.

Den italienske klubben Palermo blir tvunget ned i Serie D på grunn av økonomisk og ledelsesmessig rot. – Det er som folk som kan alfabetet skjønner det fjerde beste nivået i den italienske serien.

Den skriver den italienske fotballforeningen (FIGC) på sin hjemmeside. Den norske landslagsspilleren Haitam Aleesami var Palermo-spiller helt til for fire dager siden, men han kom seg ut i tide. Aleesami har skrevet kontrakt med Amiens i Ligue 1.

Les: «Ringen er sluttet» Kåre Ingebrigtsen har hentet Andrew Hjulsager

Venezia tar over Palermo sted i Serie B i kommende sesong.

Les: Landslagsspiller Haitam Aleesami har fått et tilbud han ikke kunne si nei til

Palermo gjorde det bra på fotballbanen og endte på tredjeplass i Serie B som sendte dem ut i kvalifisering til øverste nivå i Italia, Serie A.

Men en beslutning fra FIGC sendte i stedet den sicilianske klubben inn i den tredje beste fotballserien, Serie C. – Den anket Palermo og endte med å vinne klagen i slutten av mai. I stedet for nedrykk ble laget trukket fra 20 poeng og ble dermed slutt på 11. plass i Serie B.

I tillegg måtte klubben betale en bøter på 500.000 euro – tilsvarende 3,7 millioner kroner.

Men i går kom sjokkbeskjeden. FIGC var nådeløs fordi Palermo ikke klarte å møte de økonomiske garantiene de krevde og sende de ned til Serie D.

«Klubben har blitt sanksjonert for en rekke ledelsesmessige uregelmessigheter av tidligere ledere,»  Klubbens forrige eier var Maurizio Zamparini, og han solgte klubben i desember i fjor til en britisk gruppering for ti euro.

Les på F7: Etter seks år får Ståle endelig selskap

Tre måneder senere ble eierskapet til Palermo overført til to av Zamparinis partnere, men i begynnelsen av mai ble klubben deretter overtatt av det italienskbaserte selskapet Arkus Network.

I 2017 ble et salg av klubben til amerikansk forretningsmann Paul Baccaglini avvist av Zamparini, fire måneder etter at vilkårene i avtalen ble avsluttet.

Maurizio Zamparini har vært ansvarlig for Palermo i 16 år, og i løpet av denne perioden har over 40 trenere vært på klubben.