Cafu mottar legendeklem

Cafu. Brasilianeren med det høye hårfestet, 142 landskamper for Brasil, den eneste som har spilt i tre VM-finaler på rad. Når Cafu, eller Marcos Evangelista de Morais taler, da bør spillere som Neymar lytte.

Det har nærmest blitt en prinsippsak for Neymar å ikke la seg styre av omgivelsene. Han ønsker både livet som verdens beste angrepsspiller – og tilværelsen som rockestjerne.

Se Argentina-Brasil direkte på UnibetTV. 00:30 17. november

Da Thomas Tuchel var kommet trygt til Chelsea og ledet klubben til Champions League-trofeet han skulle servere PSG-eierne, kunne den tidligere PSG-manageren fortelle litt om hvordan det egentlig var å lede Neymar, Mbappé og gjengen.

-Det er lettere å trene Lukaku enn Neymar og Mbappé… I PSG følte jeg at jeg var sportsminister. Jeg var også nødt til å ta meg av familiemedlemmer og venner til stjernene, fortalte Tuchel ifølge Sportweek.

Nå går ikke Cafu inn på entourage ´t til Neymar, men har en klar oppfordring til den brasilianske stjerna før VM-kvalikkampen mot Argentina på onsdag, klokken 00.30.

-Neymar er bedre teknisk enn Messi og bedre enn Ronaldo, men han er nødt til å påta seg lederansvaret. Han er nødt til å bli en leder. Man skal dedikere seg 100 prosent til fotballen. Jeg var ikke bedre enn Neymar, men jeg var bedre enn andre høyrebacker fordi jeg dedikerte meg selv til det, sier Cafu ifølge Marca.

Vi trenger ikke å vente lenge på om Neymar tar hintet fra Cafu. Natt til onsdag skal Neymar opp mot kompisen Messi og Argentina for å revansjere det bitre 1-0 tapet i Copa America-finalen. Da var det Messi som sto frem som Lederen.

OPPDATERT: På tirsdag kom beskjeden fra Brasil om at Neymar er ute med lårskade. Kampen endte 0-0.

Nå henvendte ikke Cafu seg til det norske landslaget, men Cafus råd gjelder også for gjengen til Ståle Solbakken når Norge skal ut på tirsdag, 20.45, og nekte superstjernene Van Dijk, Memphis Depay og Wirjnaldum VM-billett.

Skal vi endelig kunne slutte å savne tiden med Drillo, må dette være kvelden der lederne på det norske landsalget stikker frem brøstkassa og viser de nederlandske stjernene hvor langt ekte dedikasjon kan føre en underdog.

OPPDATERT: Du vet selv hvordan det gikk med Norge på tirsdag…