MARIENLYST: (SPORTEN): Vi går mot slutten av årets Eliteserien, som på mange måter har vært en annerledes sesong.

Det gjenstår kun åtte runder av årets Eliteserie og vi er for alvor inne i den perioden hvor hvert eneste poeng er viktig, både i topp og bunn av tabellen. I kveld møtes to lag som begge har mer enn nok å kjempe for, Vålerenga jakter medalje, mens Strømsgodset sårt trenger en seier for å holde nedrykksstriden på armlengdes avstand.

Les: Ryan Giggs oppfordrer United-supporterne til å se mot Liverpool

Strømsgodset har hatt et godt tak på Vålerenga på Marienlyst. De fem siste kampene har alle endt med seier, og får å gjøre statistikken hakket bedre; ti av de siste tolv har endt med triumf for drammenserne. Fjorårets oppgjør i Drammen endte 3-2 etter at Muhamed Keita kom inn ved pause og scoret to flotte mål før han ble byttet ut igjen i sluttminuttene.

På Intility tidligere i år vant Vålerenga kontrollert 2-0 etter scoringer av Osame Sahraoui og selvmål av Lars-Jørgen Salvesen.

Vålerenga har gått seirende ut av fire av sine seks siste kamper og har totalt vunnet fire bortekamper denne sesongen. Strømsgodset har ikke vunnet en kamp siden de slo Haugesund på fremmed gress 16.august. Etter det har det blant annet blitt seks strake uavgjorte kamper før de tapte 2-1 for Molde i sist runde. Siste seier på Marienlyst kom 29.juli – da var det fremdeles varmt og godt i været og motstanderen het Brann.

Les: OBOSLIGA-klubb tok grep

Bård Finne er Vålerengas toppscorer så langt med åtte fulltreffere, tett fulgt av Vidar Örn Kjartansson som har scoret syv mål på kun seks matcher. Johan Hove har funnet nettmaskene åtte ganger på 22 kamper for hjemmelaget, mens Lars-Jørgen Salvesen har vært sist på ballen ved seks anledninger.

SIF har prestert på det jevnlig

– Siden forrige gang vi møtte Vålerenga har vi prestert veldig stabilt, så vi har mye å revansjere fra den kampen. Vi skal vise hvem vi er og hva vi står for. Det syntes jeg ikke vi gjorde godt nok forrige gang. Så vi gleder oss til en ny kamp mot dem, forteller trener Henrik Pedersen

Gjestene fra Oslo. De sliter med å sette sjansene. Det håper VIF-treneren å gjøre noe med når de møter Strømsgodset på bortebane på Marienlyst i (Drammen).

– Vi har slit med å avgjøre kampene til våres fordel. Sist hjemmekamp mot Kristiansund skapte Oslo-klubben mer enn nok av sjanser. Og er veldig skuffet over at det bare blir 1-1 i toppkampen, sier Fagermo.

– Vi har trent veldig bra denne uken og bør være klar til å bli enda bedre foran motstanderens mål, avslutter Fagermo.

Lagoppstillinger:

Strømsgodset: (4-3-3): Viljar Myhra – Duplexe Tchamba, Niklas Gunnarsson, Nico Mickelson, Lars Vilsvik – Johan Hove, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard – Valdimir Ingimundarson, Lars Salvesen, Moses Mawa.

Vålerenga: (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe – Herolind Shala, Henrik Bjørdal, Magnus Lekven – Aron Dønnum, Vidar Kjartansson, Osame Sahraoui.