Benfica-treneren for de gode tidene. (foto: Benfica, twitter)

En liten nedtur denne sesongen da Benfica ikke klarte å hamle opp med høytflyvende Sporting. Målsetningen var trofé, og når de ikke skjedde har manger Roger Schmidt blitt diskutert i styrerommet.

Det var krefter som ønsket å sparke Roger Schmidt, men de har tydeligvis etter å ha sett hvor vanskelig og dyrt det er for store klubber å skaffe kvalitetsmanagere valgte å satse videre. – Det kan også ha noe å si Bayern München tok kontakt med en forespørsel om Schmidt ønsket å ta over etter Thomas Tuchel som nå definivt slutter om noen dager.

Les: Forklarer hvorfor det ble bråstopp i Brighton

Bild skrev at Bayern München tok kontakt og fikk nei takk i løpet av en tre minutters samtale. Schmidt skal ha bestemt seg for å bli og «ta» Primeira Liga neste sesong.

Benfica var avhengige av at han sa opp selv, for å slippe fallskjerm

A BOLA skriver at de portugisiske gigantene ønsker også å beholde ham av en spesiell grunn, som er at han rett og slett er for dyr å sparke fordi kontrakten løper til 2026. De mener det vil koste Benfica rundt 190 millioner kroner i kompensasjon dersom Benfica skulle gå den veien.

Til tross for mangelen på sølvtøy, har heller ikke sesongen vært katastrofal, da den resulterte i andreplass, semifinaler i begge portugisiske cupturneringer og en kvartfinale i Europa League.

Les på Engelske klubber: Real Madrid vil kapre spilleren som var Jürgen Klopps «avskjedsgave»

Håpet blant flere styremedlemmer var at Roger Schmidt ville gå for Bayern München jobben, da kunne de til å med fått kompensasjon for å slippe den tyske manageren tidlig.