(c) Bilde Brann: Niklas Jensen Wassberg

Det er en ekte brann gutt klubben å satser på. -Det fikk fort for 16 år gamle Niklas Jensen Wassberg som ble hentet til Branns akademi for noen uker siden. Nå er det klart at indreløperen blir en del av klubbens førstelag.

Han har noe å slektes på, Roy Wassberg var i en årrekke midtstopper i Brann og klokket inn 250 kamper etter endt karriere. – I enda større grad har Niklas Jensen Wassberg en kjent bestefar, han er nemlig barnebarnet til Brann-legende Ronald «Kniksen» Jensen opphavet til den årlige Kniksen-prisen til en spiller som spesielt har utmerket seg.

Les: Adama Diomande valgte bort Norge

Talentet har skrevet under en kontrakt som binder ham til Brann ut 2023-sesongen.

– Det er gøy og spennende. Jeg gleder meg, sier Wassberg til Brann sine sider.

16-åringen ble hentet til Brann-Akademiet i starten av året fra FK Fyllingsdalen, sammen med Isak Tomar Hjortseth og Aron Jönsson. Sistnevnte er lånt tilbake til Fyllingsdalen, mens Jensen Wassberg og Tomar Hjorteseth har trent og fått treningskamper med A-laget til Brann.

Der har Jensen Wassberg gjort sine saker så bra at han ikke blir lånt tilbake til Fyllingsdalen, som var den opprinnelige planen. I 2021 blir han en del av Brann sin A-stall.

– Det har gått veldig fort. Planen var egentlig at jeg bare skulle trene med A-laget i to uker. Nå har det gått to måneder og jeg har fått ny kontrakt. Da er det ekstra viktig å ha hodet på rett plass, sier Jensen Wassberg.

Han er barnebarnet til Brann-legenden Ronald «Kniksen» Jensen. Også ungguttens far, Roy Wassberg, hadde en stor karriere i klubben med 250 kamper som midtstopper.

Les på F7: Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap