Følger etter Petter Belsvik ut døra

200
(c) Bilde: KIL: Vitor Gazimba

Det er store omskiftninger i Kongsvinger om dagen. Rett før helgen forlot assistent trener Petter Belsvik klubben for å bli en del av trenerteamet til Janne Jönsson i Stabæk, nå er det over for hovedtreneren også.

Det er bare et år siden Vitor Gazimba ble hovedtrener for Kongsvinger. Målsetningen var å bringe laget tilbake til Eliteserien, noe som ikke har skjedd så langt.

Les: Petter Belsvik har kommet «hjem» til Stabæk

– Hvis vi skal tro det klubben har skrevet på sine sider så er det Gazimba som har ønsket å dra.

I meldingen på deres nettsider står det – på engelsk – at Gazimba har besluttet å forlate klubben, og at de er svært fornøyde med resultatene og og arbeidet han og teamet hans har gjort i 2019.

«Selv om Vitor og KIL deler de same målene og har samme ambisjon for KILs fremtid, med å få KIL tilbake til Eliteserien, forstår vi at vi ikke er hundre prosent enige om veien å gå for å nå disse målene, og vi har derfor i minnelighet blir enige om å avslutte vårt arbeidsforhold», skriver klubben.

Vitor Gazimba kommer fra Portugal og var assistenttrener i Strømsgodset i en årrekke før han tok hovedtrenerjobben i Kongsvinger.

Les: Manchester City ønsker å «reparere» forsvaret med Barcelona spiller

Plasseringen i ligaen er en av de beste de siste ti årene, sammen med tredjeplassen i 2009 og femteplassen i 2016.

«Jeg vil takke KIL for tilliten og muligheten jeg fikk. Takk til spillerne, Kongsvinger og supporterne for måten dere tok meg imot på og støttet meg i min periode i klubben», sier Gazimba.

Kongsvinger kapret femteplassen på tabellen og tok seg videre i playoff med en seier hjemme mot Sogndal i første runde. I neste runde ble det exit etter tap mot KFUM.