Kristoffer Barmen: Aalesunds Fotballklubb (Ålesund Fotball AS)

I dag var planen til Kristoffer Barmen å møte opp på Brann sine treninger og stå i stillingen i tre måneder. Bergensklubben hadde like få poeng i sin oppsigelsessak som de har på tabellen, derfor er det en lykke for klubben Aalesund kom på banen og ønsket å signere sønnen til en av klubbens største sponsorer Fjordkraft.

Brann skriver i en pressemelding at de har kommet til enighet med Kristoffer Barmen.

Les: Tidligere Everton-spiller skal få West Ham-supporterne til å glemme Jesse Lingard

Midtbanespilleren ble sparket av klubben for halvannen uke siden. Mandag ble det kjent at Kristoffer Barmen var forberedt på å møte opp på Brann-trening på onsdag. NISO-advokat Eirik Monsen opplyste til Bergens Tidende at Barmen var klar for å stå i stillingen sin ut oppsigelsestiden på tre måneder, som ifølge Monsen trer i kraft fra 1. september.

Nå er klubben enige med Barmen om en avtale som gjør at Barmen fratrer sin stilling som fotballspiller i dag, 31. august. «Jeg ønsker å legge nachspielsaken bak meg og bidra til å skape ro rundt Brann, slik at spillerne og klubben kan konsentrere seg fullt ut om å redde plassen i eliteserien. Jeg er lei for at jeg handlet som jeg gjorde og for støyen det har skapt for klubben jeg har vokst opp i og er glad i», sier Kristoffer Barmen.

Les: Jack Wilshere gir seg ikke, men får svi for Brexit

«Av hensyn til ro for de øvrige spillerne, klubben og behovet for fokus på det sportslige fremover, er vi glade for at vi har blitt enige om en avtale som også gir Barmen muligheten å komme seg videre. Vi ønsker Kristoffer lykke til, og ser frem til at vi som klubb kan legge dette bak oss og begynne jobben med å bygge opp igjen tilliten til alle som er glade i Sportsklubben Brann» sier daglig leder Vibeke Johannesen.

Aalesund er enig med Kristoffer Barmen om en avtale som gjør midtbanemannen til AaFK-spiller, i første omgang ut 2021-sesongen. Det skjer med kort tid igjen før overgangsvinduet stenger.

Barmen har spilt hele sin seniorkarriere i Brann, og kan vise til 250 kamper, 35 scoringer og 21 målgivende pasninger for rødtrøyene. Den 190 centimeter høye midtbanespilleren har også landskamper for Norge på U18- og U23-nivå.

Det er ikke til å legge skjul på at det har stormet rundt Brann og Barmen den siste tida. 28-åringen var raskt ute og innrømmet at han hadde deltatt på det mye omtalte nachspielet på Brann stadion.

I Aalesund blir han gjenforent med sin tidligere sjef, Lars Arne Nilsen, som han har et veldig godt forhold til. Under LAN fikk Barmen flere ganger bære kapteinsbindet i Brann, og nøt stor tillit hos sjefen.

  • Kristoffer er en god fotballspiller, og vil gi oss en ny dimensjon inn i en tøff høstsesong. Vi har lyktes med å få inn en spiss og en midtbanespiller med kvaliteter som utfyller den solide troppen vi har, og vi føler oss klar til å krige om et opprykk i høst, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Bjørn Erik forteller at, slik situasjonen er nå, føler klubben at det er fornuftig for alle parter med en kontrakt ut året i første omgang.

  • Vi er rimelig trygge på at Kristoffer er klar for å jobbe knallhardt i denne perioden for å lykkes på egne og AaFK sine vegner, sier Bjørn Erik.

Aalesund ligger p fjerdeplass i OBOS-Ligaen to poeng unna direkte opprykk.