FIS-kongressen utsatt til våren 2021

14

Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) besluttet fredag ​​ved årets kongress utsettes fra 4. oktober og avvikles 5. juni neste år.

Kongressen flyttes også fra Zürich i Sveits til Portoroz i Slovenia, går det fram i en uttalelse på forbundets nettsted . Årsaken til utsettelsen kommer det frem at helsemessige hensyn i forbindelse med koronaviruspandemien.

FIS holder raskt ved planer om å kåre VM-arrangører i 2025 på et styremøte 3. oktober. Det møtet vil bli avholdt ved videokonferanser. Trondheim er eneste søker til VM i nordiske grener. Crans-Montana, Garmisch-Partenkirchen og Saalbach kjemper om alpin-VM. De planlagte komitémøtene vil også bli avholdt som oppsatt i tiden 29. september til 2. oktober, men det skjer også ved videomøter.

Avgjørelsen om å utsette kongressen og omgjøre de øvrige møtene til videokonferanser ble fet etter anbefaling fra FIS ‘medisinske komité. Med i vurderingen var på gjeldende reiserestriksjoner ville gjøre det vanskelig eller umulig for delegater fra mange land å delta.

– Dette var samtidig og vanskelig og enkelt avgjørelse å fatte, sier FIS-president Gian Franco Kasper til fis-ski.com.

– Nåværende status for covid-19-pandemien, og de siste reiserestriksjonene, gjort det klart i dette ikke er noen tid til å samle den globale FIS-familien. Likevel er det vanskelig for oss å vente med kongressen til neste år. Kongressen er ryggraden i vår demokratiske prosess, og vi har ikke lett på en slik avgjørelse.

Les: Tysk tv: Nå kommer det nye involverte i VM-skandalen fra Seefeld

I Portoroz skal det avvikles forskjellige komitémøter fra 30. mai 2021 fram til kongressen. Det opplyses om detaljerte opplysninger om kongressen vil bli kommunisert etter et nytt styremøte 9. oktober.