Fikk endelig på plass en ny keeper

(c) Bilde: Bodø/Glimt: Artur Krysiak

Artur Krysiak fra Polen kommer fra klubben Yeovil Town i England. 28-åringen ble hentet til Storbrittania allerede som 16 åring, og har siden da spilt i klubber som Birmingham City, Swansea City og Exeter City.

Bodø/Glimt klarte ikke å ta med seg farten de hadde i OBOS-Ligaen i fjor inn i Eliteserien, pr nå ligger de på en 12 plass.

Les: Burnleys muligheter i Premier League 2018/19

Klubben har lett etter en ny keeper siden Zoran Popovic ble solgt til Røde Stjerne.

«I Artur har vi funnet en erfaren keeper som vi tror kan ta steg, men som samtidig har en erfaring i bunn som gjør oss trygg på at han kan gå inn og levere i Eliteserien fra dag én. Vi er kjempeglade for at han har signert, og tror at det vil være en god ting for både han og Bodø/Glimt», sier Bjørkan.

God relasjon med trenerne
Krysiak er også fornøyd med å kunne spille med klubben.

– Jeg er veldig spent. Jeg har trent med laget de siste ti dagene og hadde med en gang en god kontakt med spillerne og spesielt med trenerene. Det er viktig for meg å ha en god relasjon med trenere, og da spesielt med Jonas som er keepertrener. Vi to har den samme stilen og de samme idéene. Jeg er veldig glad for å ha signert med Bodø/Glimt, sier målvakten.

Han følte seg velkommen i klubben med én gang, og tror ikke det blir et problem å passe inn i spillergruppen.

– Når du kommer inn i garderoben og guttene snakker med deg, er åpne og imøtekommende, så vet du at det er en bra gjeng, sier han.

Krysiak har kone og en åtte måneder gammel datter som flytter etter til Bodø om en liten stund.

Gode forutsetninger
Det blir annerledes å spille for en norsk klubb etter å ha vært i England de siste 12 årene, hvor spillet er mer fysisk, mener keeperen.

– I Bodø/Glimt vil laget ha ballbesittelse og spille. De er veldig gode, og jeg ser fram til å gjøre mitt aller beste for klubben. Jeg er sikker på at jeg kan dele både idéer og erfaringer med laget, forteller Krysiak.

Bjørkan forteller at klubben har tro på Krysiak.

– Han er en erfaren keeper, han har gode forutsetninger med høyde og rekkevidde og er kvikk. Så har han enda noen steg å ta, mener vi, som gjør at han har et utviklingspotensial også, sier Bjørkan.

Bodø/Glimt stiller nå med to gode keepere inn mot høstsesongen.

– Artur får ta opp kampen med Ricardo i forhold til å stå kamper i Eliteserien, og det er en situasjon hvor vi både har konkurranse, men vet at hvis en av de blir skadet kan den andre gå inn å gjøre en god jobb, avslutter Bjørkan.