David Fällman

Aalesunds Fotballklubb og Allsvenskan-klubben Hammarby har vært enige om en overgang for midtstopperen David Fällman siden midten av februar. Nå er den medisinske testen gjennomført, i Sverige, og papirene signert. 31-åringen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen.

  • Det har lenge vært klart at David blir AaFK-spiller. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å fullføre overgangen når han kom til Ålesund, men det har dessverre vært helt umulig å gjennomføre. Nå er alle formaliteter i boks, David trener så godt som mulig i Sverige og vi håper samfunnet er i posisjon til å åpnes opp slik at han kan knytte seg til resten av spillgruppen så snart som mulig, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Les: Solskjær får seg en ekstra utfordring mot David Moyes


  • AaFKs nye midtstopper kommer fra Mariefred, litt vest for Stockholm. Han begynte sin karriere som ung gutt i IFK Mariefred, før turen gikk til Triangelns IK. Seniorkarrieren startet med spill for Eskilstuna City i 2007, før opphold i Väsby United og AIK fulgte. Gjennombruddet fikk han i Gefle IF, hvor han mellom 2012 og 2015 spilte 111 kamper. Som 26-åring satte han kursen mot Kina og spill for Dalian Transcendence.

  • AaFK henter forsvarsspilleren fra Hammarby, hvor han har 70 kamper etter overgangen fra kinesisk fotball.
    Aalesunds hovedtrener Lars Arne Nilsen sier at han er veldig glad for at alle formalitetene er i orden og at David er klar for AaFK
  • Vi håper at han kommer til Norge så fort som mulig. Seriestarten nærmer seg og vi trenger ham på plass.
    David selv forteller at han har hatt gode samtaler med klubben og følt seg veldig ønsket.
  • De har gjort en god research og visste veldig mye om meg som både spiller og person. Det gjorde at jeg følte meg ønsket og at de har en klar plan for meg, sier han og legger til:
  • Det skal bli godt å komme i gang i AaFK.

Les: Klar til å selge nesten et år etter Leeds sist viste interesse