Starten for 30 år siden

Nå kan du puste lettet ut FIFA har bestemt seg for å lage eget fotballspill under egen logo etter at avtalen som ga dem 1,5 milliarder kroner i året ble sagt opp av EA Sports. Fra 2023 vil ikke EA Sports lenger ville lage spill i FIFA-serien, de lanserte den første i 1993 under navnet FIFA International Soccer.

EA og FIFAs partnerskap som avsluttes etter 30 år vil ikke være slutten på fotballspill fra spillutvikleren, siden de vil begynne å lage EA Sports FC, etter at årets utgave av FIFA, FIFA 23, har kommet ut.

Les: Coutinho er «sluppet løs»

Men det nye navngitte spillet vil ikke være det eneste fotballvideospillet på markedet, med FIFA-president Gianni Infantino som bekrefter at de kommer til å lage sitt eget fotballspill.

«Jeg kan forsikre deg om at det eneste autentiske, ekte spillet som har FIFA-navnet vil være det beste som er tilgjengelig for spillere og fotballfans,»

«FIFA-navnet er den eneste globale, originale tittelen. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 og FIFA 26, og så videre – konstanten er FIFA-navnet, og det vil forbli for alltid og forbli DET BESTE.»

Sportens styrende organ sies allerede å være i samtale med studioer og utgivere om deres nye prosjekter, i post EA-verdenen.

FIFAs uttalelse sa også at «ikke-eksklusive lisenser» vil gi flere valgmuligheter i videospill i oppbyggingen til vinterens verdensmesterskap, noe som antyder at det første ikke-EA-spillet kan komme senere i år, ikke lenge etter at FIFA 23 er utgitt.

Det ble også lagt til et notat om en kamp for verdensmesterskapet for kvinner neste sommer, som skal holdes i Australia og New Zealand.

«Den interaktive spill- og esportsektoren er på en vei med uovertruffen vekst og diversifisering,» fortsatte Infantinos uttalelse.

«FIFAs strategi er å sikre at vi kan få mest mulig ut av alle fremtidige alternativer og sikre et bredt spekter av produkter og muligheter for spillere, fans, medlemsforeninger og partnere.»

Les: Endelig er Kevin Spacey tilbake i en storfilm