På et FIFA møte i fjor i Qatar ble det bestemt en rekke nye regler for fotballagenter, blant annet må de ta en test for å se om de skjønner hva det innebærer å være en agent. – Nesten halvparten er for dumme.

Sist uke gjennomførte FIFA testen hvor bare 52 % av de 3800 som tok testen i London fikk godkjent og kan motta FIFAs fotballagentlisens.

20 enkle spørsmål!

Les: Villig til å sette klubbrekord med Watford-spiss

Lisensen lar agenter fungere som representanter for overganger eller kontraktsfornyelser som involverer spillere, ansatte eller klubber. – Som en del av det nye FIFA Football Agent Regulations, må agenter nå ha en lisens for å jobbe fra 1. oktober, noe som betyr at de som strøk på eksamen fortsatt kan operere gjennom hele overgangsvinduet i sommeren.

Noen kandidater klarte ikke å møte opp til en timelang test med 20 flervalgsspørsmål, mens noen ikke fulgte klare instruksjoner om å ta med egne bærbare datamaskiner.

De 48 prosentene som ikke oppnådde den nødvendige beståttkarakteren, må gjentas 20. september. Det er planlagt ytterligere prøver i mai og november neste år.

Les: Real Madrid har satt Ferland Mendy på UT-listen