Marcus Holmgren Pedersen er fra Hammerfest og har bare spilt for Tromsø inntil han i fjor byttet over til Molde. – Det var tydeligvis alt som trengtes for at flere Europeiske klubber skulle legge merke til han.

I dag ble det klart, Molde har solgt 20 år gamle Marcus Holmgren Pedersen til den nederlandske storklubben Feyenoord. – Klubben har fostret stjerner som Johan Cruijff, Ruud Gullit, Robin van Persie og Henke Larsson. Vi må ikke glemme både Omar Elabdellaoui og Harmeet Singh har historie i klubben.

Les: Bayer Leverkusen har gjort et varp i Barcelona


Administrerende direktør Ole Erik Stavrum opplyser på Molde sine at det er enighet mellom klubbene om en overgang for Pedersen. Transfermarkt har satt verdien på Pedersen til 500 000 euro, ingen av partene har sagt noe om overgangssum enda, men vi tviler på at den er under 1 million euro.

Høyrebacken har kontrakt med Feyenoord fra 1. juli.

– Marcus er et fantastisk talent. Han har tatt store steg fra han kom til klubben i fjor vinter og nå er han klar for nederlandsk fotball. Det er utrolig godt gjort. Overgangen var riktig for alle parter, så jeg ser fram til å følge med ham videre, sier Ole Erik Stavrum til Molde sine sider.

Pedersen har signert en avtale med Feyenoord som strekker seg fram til 2026.

– Med signeringen av Marcus har vi tilstrekkelig dekning på høyrebacken. Han er en talentfull gutt som allerede har de nødvendige kampminuttene i beina for alderen. Vi er sikre på at han vil ta de neste skrittene i utviklingen sin her i Feyenoord, sier den nederlandske klubbens tekniske direktør Frank Arnesen.

20-årige Pedersen gleder seg til eventyret som venter.

– Feyenoord er den ideelle klubben for meg å utvikle meg videre i. Detter det nye eventyret jeg lette etter. Den nederlandske ligaen og måten mange lag spiller på kjenner jeg godt fra før. Jeg gleder meg veldig til å møte lagkameratene mine, støtteapparatet og selvfølgelig supporterne, sier han ifølge sin nye arbeidsgiver.