(c) Bilde: Den Haag: Bjørn Maars Johnsen

Det er ingen som stiller spørmål med formen til Bjørn Maars Johnsen for den er strålende.  Med de to målene den norske landslagsspissen scoret for Den Haag i 2-1-seieren mot Excelsior i nederlandsk æresdivisjon fredag klatrer han opp på andreplass på toppscorerlisten. 

Mål nummer 11 kom da utlignet Johnsen til 1-1 etter 52 minutter, så mot slutten av kampen da det bare var 10 minutter igjen satte han sesongens mål nr 12 og ble matchvinner.

Les: Endelig god nok for Norge igjen

Han har kjempet seg fra å være et usikkert kort på Den Haag til å bli klubbens viktigste spiller i løpet av fjoråret, han ble også belønnet med landslagsspill da han fikk sin debut med det norske flagget på brystet i juni i fjor. – Vi regner med at vi kommer til å se han blant Landslagssjef Lars Lagerbäcks utvalgte også fremover.

26 år gamle Bjørn Maars Johnsen har egentlig aldri gjort noen karrière i Norge, var i 2010 en del av ungdomsstsningen til Vålerenga og gikk derfra til Tønsberg. Vi er utrolig glade for at den amerikansk fødte nordmannen har klart å kjempe seg frem og opp i verden. Vi kan garantere at hvis Bjørn holder seg skadefri ut sesongen, spiller han for en storklubb når vi alle igjen er ute og plukker sopp og blåbær.

Norge møter Australia hjemme 23. mars og Albania borte 26 mars til vennskapskamp.

Vi som lenge har kjempet med depresjon når vi tenker på det norske landslaget, kan redusere inntaket av lykkepiller. Det er lenge siden vi har sett så lange bra spillere i en landslagstropp fra Norge.

Sporten sin dristige spådom, Norge kommer til å kvalifisere seg til EM. Landslagssjef Lars Lagerbäck har mange å velge mellom på de aller fleste plassene.

Sten Grytebust, Rune Almenning Jarstein, Ørjan Nyland, Tore Reginiussen, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Jonas Svensson, Birger Meling, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Mohames Elyounoussi, Martin Ødegaard, Haitam Aleesami, Mats Møller Dæhli, Fredrik Midtsjø, Ole Kristian Selnæs, Markus Henriksen, Iver Fossum, Tarik Elyounoussi, Joshua King, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen.

Den Haag er nummer ni på tabellen med 39 poeng. Kun ett poeng skiller opp til omspillsplassene om europaliga-spill.

 

Sjekk ut oddsen