Eks hovedtrener for Rosenborg Eirik Horneland.

Eirik Horneland kom inn som hovedtrener for Rosenborg på verst tenkelige måte. – Han hadde suksess som trener for Haugesund som var, for å si det forsiktig, forbannet på hvordan Rosenborg hadde gått frem i rekrutteringen.

Hadde ikke en «Rosenborgsk» fotballfilosofi

Suksessformelen til Horneland som han ønsket å innføre i Rosenborg var annerledes enn den «formelen» som spillerne var vant til å følge. – Dessuten var spillerne slite etter en lang periode med kaos, det å endre hvordan klubben skulle spille ble for mye for mange.

Les: Dortmund skal holde Premier League-klubbene unna

Det hadde i lang tid vært problemer på Lerkendal, disse kom for alvor til overflaten ved sparkingen av «Bruttern» og hans nærmeste trenerkollega. (Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i Rosenborg 19.juli 2018) . – Senere forlot sportssjef Stig Inge Bjørnebye skuta (en jobb svenske Mikael Dorsin nå har). Og klubbens styreleder, eiendoms-baron Ivar Koteng klamret seg til posten til tross for at nominasjonskomiteen til klubben ikke ønsket han skulle fortsette.

Etter en bedrøvelig start på årets sesong, som kulminerte for Hornelands del med gårsdagens forsmedelige 2 -3 tap for Bodø/Glimt på Lerkendal.

Fasit er et poeng på tre kamper, alle skjønner at slik kan det ikke fortsette.

I natt sendte Rosenborg ut en pressemelding hvor Horneland skriver: «Etter en blytung start på årets sesong, med manglende prestasjoner og resultater, er det naturlig at jeg som øverste sportslig ansvarlig i RBK må ta ansvaret for manglende sportslig fremgang. RBK og jeg har dermed blitt enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning»

Styreleder Koteng hadde bare gode ting å si om sin eks hovedtrener: «Eirik er en hedersmann og vi er lei oss for at han ikke har lykkes i Rosenborg. Han har en voldsom arbeidskapasitet og har fremdeles mye å tilføre norsk fotball. Inngangen Eirik fikk i denne jobben ga han ikke de beste rammebetingelsene for å lykkes. Vi ønsker Eirik alt det beste for fremtiden»

Eirik Horneland er en solid trener som sikkert kommer raskt i jobb igjen, men da bør han velge en klubb som ikke er i krise og som ikke står i fare for å rykke ned til OBOS-Ligaen.

Les: Koulibaly sklir unna Liverpool