(c) Bilde fra Viasat: Erling Braut Haaland

Erling Braut Haaland (19) kom inn fra benken, snudde kampen ved å score tre ganger på 20 minutter i sin første kamp for Borussia Dortmund. – Det har aldri skjedd før.

Det er bare å gjøre klar superlativene, det han gjør i dag er pur klasse, sa tidligere Bundesliga-proff Rune Bratseth på Viasport. (Du ser målene under)

I løpet av 57 minutter satt 19-åringen fra Jæren på benken og så sine nye lagkamerater havne under 3–1 borte mot serietier Augsburg. – Men så slapp de innpå de de kaller fenomenet fra Norge utenfor landets grenser.

Les: Ikke mange timene etter at Asley Young er i hus – nå forhandler Conte om mer

Kampforløp:

Etter bare fire minutter hadde Dortmund-favorittene sin første sjanse da Thorgan Hazard var raskest over et utspill. Avlutningen fra belgieren ble imidlertid blokkert av Tomas Koubek.

Noen minutter senere burde Marco Reus ha brakt Dortmund foran. Hazard fant Jadon Sancho til høyre. Og engelskmannen så en helt fri Reus foran mål. Passingen var imidlertid like bak tyskeren, som ikke kunne slå ballen ordentlig.

Les: Gikk du glipp av noen av ukas overganger i England?

Etter en halvtime hadde Reus nok en sjanse til å komme på scoringsbrettet, men nok en gang manglet den endelige skarpheten i situasjonen.

I stedet slo hjemmelaget til i andre enden. Ruben Vargas var i rollen som tilrettelegger da han fant en frittstående Florian Niederlechner foran mål som enkelt scoret 1-0.

Les på Popidol: Comeback for Kræsj Pink

Den andre omgangen hadde knapt begynt før hjemmelaget la på til 2-0.

Marco Richter fikk ballen fra utsiden, men det gjorde ikke avskrekking for ham, og han kanonerte ballen inn i nettet.

Dortmund svarte imidlertid umiddelbart. Hazard fant Julian Brandt, som vakkert snudde seg, før han sendte venstrefoten i mål via ett innlegg.

De raske scorene betydde at spillet nå foregikk i et sinnssykt tempo, med spillet rullende frem og tilbake.

Etter en rask konvertering slo Augsburg til, og nok en gang var Niederlechner i avslutningsrollen da han klarte å stikke forbi Phillip Max inn i boksen.

Bak 1-3 ble Dortmunds nyervervelse Erling Haaland sendt på banen. fenomenet fra Norge fikk en drømmedebut. Noen minutter etter at han ble byttet inn, mottok han ballen fra Sancho, og med en flott avslutning med venstreben sendte han ballen i mål via stolpen.

Og Dortmund fortsatte comebacket. En utmerket Sancho tok Mats Hummels flotte pasning ned den vakre banen før han rundet keeper og sendte ballen i et tomt nett.

Stillingen var 3-3 med en halvtime igjen.

Dortmund var imidlertid ikke ferdig ennå. Sancho serverte ballen godt for Reus, men den sløve tyskeren sendte ballen over mål, og misset dermed sin tredje gode sjanse i dag.

Like etter fullførte Dortmund imidlertid opphentingen. Hazard fisket opp ballen og førte deretter den forbi keeper før han serverte den til Haaland, som kunne score sitt andre mål i kampen.

Ti minutter før tiden fullførte så Haaland sin drømmedebut. Nordmannen mottok ballen, og løp fra Augsburg-forsvaret før han satte inn i mål.

Kampen endte med en 5-3-seier for Dortmund takket være tre mål fra deres 19 år gamle nordmann.

Augsburg – Dortmund 3-5
Bundesliga
34′ 1-0 Florian Niederlechner
46′ 2-0 Marco Richter
49′ 2-1 Julian Brandt
55′ 3-1 Florian Niederlechner
59′ 3-2 Erling Haaland
61′ 3-3 Jadon Sancho
70′ 3-4 Erling Haaland
79′ 3-5 Erling Haaland