Temperaturen var glodhet i den franske cupfinalen mellom Paris Saint-Germain og Saint-Étienne. Ligamesterne løftet trofeet etter 1-0-seier.

Paris Saint-Germain vant overlegent i både kvart- og semifinalen i cupen og i treningskampene fram mot oppgjøret. Fredag klarte de likevel bare så vidt å slå de illsinte motstanderne fra Saint-Étienne.

Neymar sørget for 1-0-målet tidlig i første omgang. Innbytter Sarabia satte ballen i nettet etter 50 minutter, men var i offside. Kylian Mbappé måtte ut med skade da Loïc Perrin satte inn en stygg takling på spissen.

Saint-Étienne presset på for utligning, men måtte se seg slått av de franske mesterne.

Rødt kort

De grønnkledde åpnet offensivt med Denis Bouanga som fintet seg gjennom PSG-forsvaret og smalt ballen i metallet etter fem minutter spilt.

Mbappé kom alene mot Jessy Moulin og hamret ballen rett i keeperen tidlig i førsteomgang, og Neymar var på plass for å plukke opp nedfallsfrukten. Brasilianeren hamret ballen via tverrliggeren og i mål.

Kampen fikk et lengre opphold midtveis i 1. omgang da kaptein Loïc Perrin kom altfor sent inn i duell med Mbappé og hisset på seg de franske mesterne.

Etter at spillerne hadde roet seg ned kikket dommer Amaury Delerue på VAR-skjermen og konkluderte med at forseelsen var stygg nok til å ilegge Saint-Étienne-kapteinen rødt kort.

Mbappé klarte å gå av banen på egen hånd og ble byttet ut for Pablo Sarabia. Senere i kampen hinket spissen inn på sidelinjen på krykker.

Offside

Ballen lå i nettet fra innbytter Sarabia etter 50 min, men Angél di Maria var soleklart i offside da han leverte ballen til lagkameraten.

Sarabia kom alene mot Moulin etter 71 minutter, men keeperen hindret PSG i å gå opp til 2-0.

Delerue delte ut ni gule kort i det intense oppgjøret som endte med seier til Paris Saint-Germain.

De franske gigantene vant dermed sitt niende trofé i den franske cupen.