Det som ble innført som en prøveordning under korona ser ut til å bli permanent. Fotballens internasjonale lovkomité (Ifab), som forvalter fotballens regelverk, foreslår å gjøre adgangen til å bytte fem spillere i løpet av en kamp mot dagens regel med tre bytter.

Det var konklusjonen etter et virtuelt konsultasjonsmøte onsdag, som forberedelse til forretningsmøtet i november der dagsorden for Ifabs årsmøte i mars skal fastsettes.

Les: Ansu Fati er dessverre like menneskelig som Neymar, Hazard og Haaland

Antall bytter ble utvidet fra tre til fem i forbindelse med viruspandemien, da mange ligaer etter nedstengningen måtte spilles ferdig midt på sommeren i sterk hete. Ordningen ble forlenget og gjelder fortsatt. En rekke forbund, ligaer og andre har ifølge en uttalelse på Fifas nettsted bedt om at adgangen til å tillate fem bytter skal gjøres permanent og skrives inn i regelverket, og slik ser det ut til å bli.

Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) har bedt om at pausens varighet skal økes fra 15 til 25 minutter, men dette møtte motstand og blir neppe gjennomført. Mange mente at lenger tid mellom omgangene kan øke skaderisikoen.

Fifa informerte møtet om nyvinninger i VAR-teknologi som kan tillate ligaer med begrenset budsjett å innføre en mindre kostbar versjon av videodømming, såkalt «VAR light».

Ifabs forretningsmøte 25. november fastsetter dagsorden for årsmøtet i Zürich 4. og 5. mars neste år.

Les: Sepp van den Berg kan knapt vente med å vise Liverpool