Liker det han ser.. (foto: bayern, twitter)

Thomas Tuchel er på plass, mandag starter første trening for Bayern München, bare uken før Bundesliga skal avgjøres i kampen mot serieleder Borussia Dortmund. Den tidligere Chelsea-treneren sa alt har gått i et høyt tempo, der han selv ikke forventet å lede en Bundesligaklubb. Nå er avgjørelsen tatt, fokuset rettes mot avgjørende kamper i liga, cup og Champions League.

Tuchel får likevel en solid jobb med å ta over etter Nagelsmann. Når vi hører Leon Goretzka og Joshua Kimmich prate om oppsigelsen av 35-åringen, skjønner vi at spillerne hadde et spesielt forhold til eks-treneren sin.

LES: Bekrefter Ancelotti er toppkandidaten med stor T

-Jeg ville ha løyet hvis jeg sa at det ikke har påvirket meg de siste dagene, sier Goretzka til ZDF.

-Det er vært ekstremt krevende. Vi hadde et meget tett forhold til Julian. Jeg har sett på ham som familie, så det var et stort sjokk, kommer det fra Kimmich.

Som begge også tar på seg sin del av skylda. Hadde de gjort jobben, så hadde ikke trenerskiftet vært nødvendig (selv om flere vil hevde resultatene faktisk er der, opp til oppsigelsen).

Nagelsmann ante ingenting da han fikk beskjed om oppsigelsen på skiferie i Østerrike med kjæresten. Tysklands landslagstrener Hansi Flick sa han var «meget, meget overrasket». Tuchel visste for en uke siden ikke om at han skulle ta over ansvaret hos Bayern. Goretzka og Kimmich beskriver situasjonen som ekstremt krevende.

LES OGSÅ: Tottenham har funnet fram nummeret til Nagelsmann

Det er overflødig å si at Thomas Tuchel, tidligere Borussia Dortmund-trener, har litt av en oppgave når han skal gå inn på mandag og «vinne garderoben».