(c) Viking FK: Iven Austbø

Egentlig helt frem til nå har Viking keeper Iven Austbø vært usikker på om han fikk fortsette i Viking. – Mens alle de andre i Viking på utgående kontrakter (11 stykker) fikk løpende sine kontrakter utvidet lot en avklaring med Iven vente på seg. 

Den 33 år gamle keeperen fra Stavanger har en lang merittliste som begynte i Viking som junior i 2002.

Les: Veteran forlenger etter opprykk

Iven Austbø kom til Viking så tidlig som i 2002. Da hadde han levert godt i RIL og tok plass på juniorlaget til de mørkeblå. I 2003 var han med å vinne junior-NM da Viking slo Tromsø 8-0 i finalen på Stavanger stadion.

Eliteseriedebuten kom borte mot Bodø/Glimt i 2004, da han kom inn for Frode Olsen til pause. Totalt ble det 28 seriekamper før han dro videre til Stabæk i 2008. I Bærum ble han værende i tre sesonger. Så satte han kursen for hvalfangerbyen.

I Sandefjord ble han førstekeeper og spilte så å si alt av kamper de tre årene han tilbrakte i førstedivisjonsklubben. Før 2014-sesongen gikk turen tilbake til Stavanger og Viking.

Les: Zidane får karriereråd: «Velg Premier League!»

I år har Austbø vært plaget av litt skader, men voktet likevel buret i 18 seriekamper. 2019-sesongen blir hans sjette strake i mørkeblått, og 33-åringen rundet i år 200 kamper for klubben.

Iven har signert for ett år, og med det er nok en viktig brikke på plass før comebacket i Elitserien.