(c) Bilde: TIL: Artem Sokol

På mandag kan Tromsø klatre opp fra sisteplassen i møtet med Stabæk på Nadderud, det kan bli tøft etter at bærumsklubben har fått tilbake suksesstrener Jan Jönsson. Siste serierunde klarte Tromsø å bryte tapsrekken med en 2 – 1 seier på Alfheim mot Molde. 

Les: Bekreftet: Jan Jönsson tilbake i Stabæk

Det blir helt sikkert en del forsterkninger i sommer og et tiltak er å forlenge med Artem Sokol (22) blir TIL-spiller ut 2019 etter at alle parter er enig om å forlenge avtalen som løper ut i juli. -Sokol, som til hører til den russiske toppklubben Arsenal Tula, har fått utvidet låneavtalen med TIL.

– Jeg er veldig fornøyd siden jeg kan være med å bidra i hele sesongen. Jeg håper at jeg får en del spilletid, for jeg vil hjelpe laget slik at vi kan klatre på tabellen, sier Sokol, som har to år igjen av kontrakten med Arsenal Tula.

Les: Forsøker seg på Nabil Fekir denne sommeren også

– Jeg har hatt det veldig bra i TIL, for det er bare å se på ansiktet mitt, for jeg smiler hele tiden. Det var et lett valg for meg, for vi er midt i sesongen, for jeg trives på treningsfeltet, jeg liker fotballen vi spiller og jeg liker både byene og folkene her, legger han til.

Den russiske forsvarspilleren har foreløpig vært på banen i halvparten av kampene TIL har spilt i Eliteserien denne sesongen.

– Det viktigste er at vi trenger dekning i det bakerste ledd og han er profesjonell spiller med gode holdninger, som har vært god både i trening og kamp. Til tross for at han fikk en skulderskade, så har han spilt fem kamper i Eliteserien for oss. Han er en ung spiller som stadig utvikler seg, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

– Vi har hatt en veldig god dialog med Arsenal Tula, som også er med å bidrar på lønnskonstadene, legger han til.

TIL skal nå søke om å få utvidet arbeids- og oppholdstillatelsen for Sokol

Les på Popidol: Nicklas Bendtner i bryllupet til tennisstjerne Caroline Wozniacki