Ikke så sikkert ten Hag starter sesongen med en 23-åring fra London i troppen. (foto: united, twitter)

Vi håper virkelig at nederlenderen skal lykkes med å løfte United helt til topps, men da Jürgen Klopp bestemte seg for å droppe planene om hvileår fra 2024 og forlenget heller til 2026, ble det klart at Erik Ten Hag må ta Premier League-titlen fra en av verdens beste managere som siden 2015 har formet og knadd Liverpool-troppen til å bli kanskje klubbhistoriens beste. På søndag kom ryktet om at en annen i verdens beste-kategorien også har bestemt seg for endre planene.

Premier League har de siste årene utviklet seg til å bli en kamp mellom to av verdens beste managere. Liverpool manager Jürgen Klopp og Manchester City manager Pep Guardiola.

Begge managerne hyller hverandre hver eneste gang de har anledning til det, konkurransen mellom de to er intens, hjertelig og inspirerende ikke bare for fans, oss i media og spillere, men også for dem. – Med verdig motstand hentes det beste frem.

Les: Spektakulær Cristiano Ronaldo nyhet

Jürgen Klopp signerte en ny kontrakt med Liverpool denne uken frem til juni 2026 til tross for at han har vært konsekvent på at de ikke var aktuelt. Klopp signerte med Liverpool i 2015 og går han ut kontraktstiden har han sittet i jobben i 11 år.

Søndag ble det kjent at han kanskje må leve videre med sin største konkurrent nesten helt frem til han selv går av. Ifølge Suns Phil Thomas har Guardiola blitt enig med City om prinsippene for en toårskontrakt som betyr at 51-åringen blir på Etihad frem til 2025 – med opsjon på ett ekstra år.

I’m in, hombres. (foto: city, twitter)

Nyheten kommer etter at Guardiola nylig har blitt koblet til det brasilianske landslaget, ettersom Tite sansynlig går av som landslagssjef etter VM i 2022. Men det ser ikke ut til å være tilfelle nå. Pep Guardiola har ledet Manchester City i 346 kamper, hvor han har en vinnerprosent på 74!

Les: Talksport: Christian Eriksen dropper Brentford

Erik Ten hag starter jobben på Old Trafford i 2022/23-sesongen. United-manageren skal bygge og levere resultater samtidig – og raskt. Utgangspunktet er at han må utkonkurrere Klopp og Guardiola i de neste fire sesongene får å få hendene på det gjeve trofeet. Dette er de to managerne og klubbene som har tatt Premier League-tittelen de fem siste sesongene (inkludert inneværende).

Unødvendig å si at dette blir tøft for manageren som de siste årene har levd med konkurranse fra klubber som PSV, Feyenoord, Twente, AZ, Groeningen i Eredivisie.