Fans kommer med opplagte krav til endring av UEFA

Henrikh Mkhitaryan

Da årets finale i europaligaen ble spilt på Olympiastadion i Aserbajdsjans hovedstad Baku sørget det for at en av Arsenals spillere ikke kunne være med. For Henrikh Mkhitaryan er det å reise til Baku forbundet med stor risiko på grunn av en meget spent politisk situasjon mellom Aserbajdsjan og Armenia. – Kan best sammenlignes med å reise på fottur i Iran med «Make America Great» caps.

Valget av Baku satte igang en reaksjon som nå har manivisert seg i en protestbølge fra engelske fans.

Les: Ousmane Dembeles agent er nå 100 % sikker

Et eksempel som har fått fans til å reagere i tillegg til usikkerhet for spillere og fans er stadion i Baku, den tar nesten 70.000 tilskuere, men hverken Chelsea og Arsenal fikk mer enn 6.000 billetter hver.

Supporterklubbene til de fire engelske fotballklubbene som spilte europeiske finaler forrige sesong, krever store forandringer fra UEFA før kommende finaler.

Forrige sesong var Liverpool, Tottenham, Chelsea og Arsenal i de to europeiske finalene.

I mesterligafinalen mellom Liverpool og Tottenham fikk klubbene tildelt under halvparten av de tilgjengelige billettene.

Les på Popidol: Den kanadiske superstjernen Bryan Adams besøker Norge

BBC skriver at supportergruppene har krever endring i billettfordeling, tilskuerantall, billettpriser og infrastruktur. De mener 80 prosent av billettene bør tilfalle de to finalelagene, og at kun stadioner med stor kapasitet bør bli valgt som finalestadioner.

«Vi foreslår 60.000 eller større for europaligaen og 75.000 for mesterligafinalen», skriver supportergruppene, som også krever at billettprisene skal være i en prisklasse som de fleste har råd til.

Det stilles også krav om at finalestedet må ha de høyeste standardene for tilgjengelighet for mennesker med funksjonshemning.

Til sist kreves det at vertslandet overholder menneskerettighetene og har en likestillingspolitikk som sikrer at ingen diskrimineres eller nektes innreise, hverken spillere eller supportere.