Harry Maguire

Fan-opptak har dukket opp av Harry Maguires reaksjon da dommer John Brooks utførte en gjennomgang på skjermen under lørdagens oppgjør mellom Fulham og Manchester United.

Erik ten Hag var overbevist om at laget hans hadde tatt en tidlig ledelse på Craven Cottage, da den formsterke Scott McTominay stanget Alejandro Garnachos pasning over mål.

Les: Har funnet et alternativ til Kylian Mbappé som ærlig talt er mye bedre

Men noen øyeblikk senere ble dommer John Brooks bedt om å sjekke pitchside-monitoren av tjenestemenn på Stockley Park.

Etter en frustrerende fire-minutters gjennomgang ble målet til slutt utelukket fordi at Harry Maguire ble ansett for å være offside i oppbyggingen til målet.

Det var en kontroversiell oppfordring, for å si det mildt. Selv om han ikke rørte ballen, ble Maguire dømt til å ha påvirket spillet ved å hindre Fulham-forsvareren.

VAR anså det for å være en «subjektiv» offside, noe som betyr at Brooks ble kalt over til monitoren. Her gjorde en tydelig opphisset Maguire et forsøk på å svinge avgjørelsen.

«Jeg var ikke engang involvert dommer,» sier den engelske landslagsspilleren. «Hei! Jeg var ikke engang involvert. For helvete… jeg var ikke engang involvert.»

Ti sekunder senere bestemte Brooks seg for å kalke av McTominays innsats, og stillingen forble 0-0.

Her er hvordan sosiale medier reagerte på de virale opptakene.

«Virkelig trappet opp siden hans tøffe periode, riktige holdning og tjent retten til å bruke den skjorten. Det er slik du tar kritikk og ikke glemmer å frata kapteinskapet og jobbe hardt. Beste spiller på banen i går.»

«Skulle aldri ha tatt kapteinskapet fra ham,»

«Maguire har vokst på meg som en fyr og en spiller de siste ukene. Kapteinmateriale.»

«Vår kaptein der ute ler høyt på et dømt offsidemål.»

Så hva er de nøyaktige reglene rundt en hendelse som dette? I henhold til IFABs spillelover kan en spiller bli straffet hvis de er i offsideposisjon og blir aktive i spillefasen.

De gjør det ved å:

  • Hindre en motstander i å spille eller være i stand til å spille ballen ved tydelig å hindre motstanderens synlinje
    eller utfordre en motstander for ballen eller tydelig forsøke å spille en ball som er nær når denne handlingen påvirker en motstander eller å gjøre en åpenbar handling som tydelig påvirker en motstanders evne til å spille ballen
  • Manchester United fortsatte med å sikre alle tre poengene takket være en vinner i det 91. minutt fra Bruno Fernandes. De ligger for øyeblikket på åttende plass i Premier League med 18 poeng fra 33 mulige.

Les på Popidol: Will Smith har en plan for å gjenopplive sin karriere