Evighetsmaskinen tar et år til

(c) Bilde Lsk.no Frode Kippe og sportssjef Simon Mesfin

Eliteseriens eldste spiller Frode Kippe har bestemt seg for å ta et år til for Lillestrøm, og som om det ikke var nok, i og med at det er kroppen som «bestemmer» tar han et år om gangen. – Det betyr at det kan bli enda flere!! 

Stabæk trener Henning Berg var trener for Lillestrøm og Frode Kippe fra 2008 til 2011 sier til Eurosport han er imponert veteranen tar et år til:

Les: Emerys betrodde mann kommer ikke tilbake denne sesongen

«Det er imponerende; det han har gjort de siste årene og egentlig hele karrieren. En lang og veldig bra karriere. At han fortsatt har lyst til å spille og fortsatt kan spille, det er bra. Han er en bra fyr og han har vært viktig for Lillestrøm i år også»

Frode Kippe forteller på LSK.no han er like sulten og på rekordjakt
I september neste år vil Kippe gå forbi Claus Reitmaier som klubbens eldste spiller. Reitmaier var 41 år og 222 dager da han spilte for romerikingene mot Molde i 2005.

– Jeg ser fram til å bevise for meg selv og resten av Fotball-Norge at det går an å levere i Eliteserien for en voksen kar. Det er en utfordring jeg gleder meg til, sa Kippe til klubbens egen hjemmeside torsdag.

Les: United vurderer å kjøpe fri Mourinho-erstatter for 430 millioner kroner

Stabæk-treneren tror at så lenge han kan holde nivået vil han fortsette.

«Han kan ikke holde på i evig tid, så han tar vel ett år av gangen og det er vel fornuftig. Så får vi se. Så lenge han spiller og kan holde nivået så har han vel lyst til å fortsette, men det er klart han spiller ikke til han er 50 år», smiler Berg.

Jeg er glad for at jeg fortsetter å spille fotball. Det har vært jobben min i over 20 år, og jeg trives utrolig godt med det. I en alder av snart 41 år, så vet jeg at jeg er priviligert som får lov til det, sier Kippe.

Og legger til:

– Jeg ser fram til å bevise for meg selv og resten av Fotball-Norge at det går an å levere i Eliteserien for en voksen kar. Det er en utfordring jeg gleder meg til.

– Ja, trigger det deg litt ekstra?

– Ja, det gjør det helt klart. De siste syv-åtte årene har mange sagt at det er på tide å gi seg. Nå har jeg muligheten til å bli – om ikke tidenes eldste – så en av de eldste spillerne som har spilt i Eliteserien. Det er inspirerende og moro å konkurrere med ungdommen, sier midtstopperveteranen.

Claus Reitmaier ble tidenes eldste LSK-spiller i Eliteserien da han spilte mot Molde 29. oktober 2005, i en alder av 41 år og 222 dager. Den rekorden vil Kippe slå hvis han er på banen i begynnelsen av september.

– Det er jo gøy hvis det skulle skje. Men det er mest for min egen del at jeg klarer å levere på det nivået som skal til år etter år. Uten skader er jeg sikker på at jeg klarer det. Jeg er i hvert fall utrolig motivert og går all in for å gjøre en kanonsesong. Samtidig er jeg opptatt av å bidra til at nye spillere kommer opp.

Sportssjef Simon Mesfin er svært glad for at klubblegenden tar nok en sesong på Åråsen. Kippe debuterte allerede i 1997.

– Vi brukte vel bare fem minutter på å bli enig om kontrakt. Det vi brukte litt tid på er planen i fremtiden utover det at han er spiller i 2019. Uten at noe er skrevet i stein, så har vi snakket litt om det. Vi er opptatt av å bruke Frodes kompetanse fremover. Men først og fremst er det utrolig artig å forlenge med en av klubbens desidert største spillere gjennom tidene. Det er en gledelig dag på Åråsen, sier Mesfin.

PS! For å bli tidenes eldste spiller i vår øverste liga er Kippe nødt til å spille også i 2020. Ifølge VG har Thorleif Olsen fra Vålerenga rekorden – som stammer fra 1960-tallet. Han var 41 år og 332 da han spilte sin siste match i Norges øverste divisjon. Kippe vil være noen få dager yngre i siste serierunde i 2019…