Sean Dyche mister de største, men får også beholde høyrevingen han vet leverer. (foto: Everton)

Med Sean Dyche ved roret reddet Everton mirakuløst plassen i Premier League, tynget av poengstraff. Situasjonen er fortsatt prekær for Merseyside-klubben, krav om spillersalg og inntekter henger over klubben, uavhengig av hvem som ender opp som eiere. Med Jarrad Branthwaite og Amadou Onana på god vei bort, er det derfor oppløftende å se en spennende forsterkning på vei inn.

Aston Villas akademispiller Tim Iroegbunam ble 2022/23-sesongen sendt på utleie til Queens Park Rangers, her ble det 32 kamper med fire scoringer og 4 assists. Forrige sesong beholdt Unai Emery den engelske U20-landslagsspilleren på Villa Park, ga den sentrale midtbanespilleren 15 kamper, to fra start. Dette er spilleren Everton nå ønsker velkommen.

LES: Julian Nagelsmann får sjefe over «Die Mannschaft» i to år til

Det er liten tvil om talentet til 20-åringen, men Aston Villa trenger salgsinntekter og går inn i en sesong der klubben trenger spillere som kan prestere i Champions League.

Ifølge Football-Insiders kilde har Ajax jobbet for å signere Iroeghunam, men Everton har vunnet signeringskampen. Bud på rundt 10 millioner pund er akseptert, medisinsk test gjennomføres på torsdag.

Alt du trenger å vite: Danmark – England

F7: Verdens dyreste keeper ber om plass på benken