Maestro. (foto: real, twitter)

Carlo Ancelotti, den italienske sølvreven. Manageren som oser av autoritet og ro. Der andre managere følger en helt bevisst fotballfilosofi og lar seg rive med i emosjonelle berg-og-dalbane-turer langs sidelinjen, har Ancelotti ledet vidt forskjellige lag med vidt forskjellige kampplaner.

I høst gikk det rykter i Madrid om at Carlo Ancelotti ikke ble sett på som den rette for å bringe kongeklubben tilbake til topps i Champions League. I midten av mars er det ikke en kjeft som tviler på italienerens pondus og kompetanse. Snuoperasjonen mot PSG og kampledelsen som sendte Thomas Tuchel og Chelsea-spillerne på exit fra Champions League sier det meste om Ancelotti.

Les: Hat trick får ikke Erik ten Hag til å ombestemme seg

Da 62-åringen forrige sommer slapp Everton-prosjektet og tok over etter Zinedine Zidane var forventningene høye, men tvilen om Ancelotti var rett mann tilsvarende stor.

På stø kurs mot Real Madrids 35. La Liga-tittel og billett til Champions League-semifinalen er tvilen altså borte.

Første manager som når CL-semifinale i fire ulike tiår, på vei til å bli den første manageren som vinner ligatitlen i samtlige av Europas fem største ligaer.

Langs sidelinjen står sjelden en skrikende og hoiende Ancelotti, han holder igjen på kraftuttrykkene på pressekonferansene og holder en generell lav profil. Der Klopp og Guardiola har sin spesifikke filosofi som styrer coachingen, tilpasser Ancelotti seg troppen som er tilgjengelig. Fra den ultraoffensive Real Madrid mot Chelsea, til det ekstremt defensive Everton under en periode med mye skader.

Legende+: Benzema visste det allerede som 17-åring

Vi omtaler Klopp og Guardiola som to av de beste i verden, det er lett å glemme Carlo Ancelotti. Vinner Real Madrid Champions League med italieneren langs sidelinjen, da må Klopp og Guardiola pent ta plass bak 62-åringen.

Er savnet på balløya. (foto: everton, twitter)

Vi kommer neppe til å slutte å lure på hvor langt Ancelotti kunne bragt Everton – hvis han ble.