Nervøs stemning før kamp

Det så stygt ut for Everton i kveldens oppgjør mot Crystal Palace. – I pausen må de ha fått en skikkelig pep talk av manager Frank Lampard for det laget vi så i andre omgang var et helt annet enn vi så i første.

Everton spiller i Premier League også neste sesong, de nå under 0-2 til pause og etter en fantastisk snuoperasjon endte kampen 3-2.

SISTE: Newcastle vil hente Manchester United-stjerne for £40m

Everton fikk en forferdelig start da Jean-Philippe Mateta headet et fint innlegg i nettet etter bare 21 minutter. – Et kvarter senere ble det enda verre for Everton da det kokte totalt i forsvar. Pickford fikk ikke klarert ordentlig og ballen havnet foran Jordan Ayew som kunne stikke ballen inn til 2-0.

Everton var dermed i dyp krise i pausen. Bare en seier kunne sikre deres overlevelse, men Frank Lampard fikk tilsynelatende sagt alle de riktige ordene til laget sitt ved pause.

Tjue minutter ut i andre omgang fikk Everton redusert da Holgate etter et frispark headet ballen fint over til Michael Keane, som dempet ballen fint og sendte den inn i feltet.

Les: Har ikke gitt opp Eriksen-signaturen

Everton presset deretter høyt på banen og det ga resultater. – Et kvarter før sluttsignal snappet Richarlison en løs ball i boksen, som han via en retting satte inn i Palace-nettet.

Da ble jakten for alvor satt i gang. Ett mål til kan sikre Evertons overlevelse i Premier League.

I det 84. minutt sendes et godt frispark inn i feltet av Gray, og det sitter rett i pannen på Dominic Calwert-Lewin, som header det overlevende målet inn i feltet. Deretter var det ville scener på stadion hvor flere hundre fans invaderte banen.

Fansen ble imidlertid raskt vinket av banen og kampen kunne fortsette.

Syv minutter ble lagt til, men Everton kjørte seieren i land og kunne dermed sikre seg overlevelse i Premier League.

Everton – Crystal Palace 3-2

21′ 0-1 Jean-Philippe Mateta
36′ 0-2 Jordan Ayew
54′ 1-2 Michael Keane
75′ 2-2 Richarlison
85′ 3-2 Dominic Calvert-Lewin