Hopper opp på barrikaden. (c) Bilde MLS: Wayne Rooney

Den engelske fotballstjernen Wayne Rooney har spilt sin siste kamp i North American Football League MLS. – Natt til søndag ble Rooney arbeidsgiver, DC United, slått ut i første runde av ligaens sluttspill da de tapte 1-5 borte mot Toronto.

Wayne Rooney ble byttet ut etter 105 minutter da plassen i kvartfinalen hadde forsvart som et resultat av tre scoringer for Toronto på ti minutter.

Les: Barcelonas 20-åring uten spilletid – men hindres nå fra utlån

Når overføringsvinduet åpnes ved årsskiftet, vender Rooney tilbake til engelsk fotball og bytter til Derby som befinner seg i Championship. – Hans halvannet år lange opphold i MLS vil være en fotnote i hans lange og strålende karriere.

Riktignok fikk Rooney laget sitt til sluttspillet i begge MLS-sesongene sine, men laget vant aldri en sluttspillkamp med engelskmannen på laget.

Les: Sky Sports: Emre Can kan hentes til Premier League i januar

DC United hovedtrener Ben Olsen takker 33 år gamle Wayne Rooney for en god innsats i MLS.

«Det var en forferdelig måte for ham å avslutte. Men jeg tror han har gjort inntrykk i klubben og at han har vært en god lagkamerat», sier treneren ifølge Reuters.

Tiden i USA står i kontrast til Rooney sin suksessrike karriere i Everton, Manchester United og på det engelske landslaget.

Med 208 mål er han den nest mest scorede i Premier League-historien etter Alan Shearer. Derimot har Rooney rekorden med sine 53 mål flest mål på det engelske landslaget.

Hans CV inkluderer fem engelske mesterskap og en Champions League-tittel.