Eusebio Di Francesco

I juni fikk Eusebio Di Francesco ny kontrakt etter å han ledet Roma til semifinale i mesterligaen. – Det var uten tvil høydepunktet, nå  tidligere i dag fikk 49 åringen sparken.

Roma røk ut av mesterligaen mot Porto i går, den «skandalen» var ikke i nærheten av like stor som Real Madrid fansen opplevde, men det var det berømte siste strået. -Klubben ligger ikke an til Champions League kvalifisering de ligger hele 28 poeng bak serieleder Juventus på 5.plass.  ( de fire øverste kvalifiserer seg i Serie A, det er 3 poeng opp til Inter)

Les: Claudio Ranieri på vei rett inn i ny manager-jobb

Forrige helg ble det et ydmykende 0-3-tap mot byrival Lazio. Ydmykende var også 1-7-tapet mot Fiorentina i den italienske cupen i slutten av januar.

Di Francesco ledet klubben til tredjeplass og semifinale i mesterligaen forrige sesong. Italieneren ble følgelig belønnet med en ny kontrakt fram til og med 2019/20-sesongen.

Det sparkes heftig i Italia om dagen.

Les: Roma gjør som syv andre Serie A-klubber siden november

Statistikken til Eusebio Di Francesco med Roma:

  • Kamper: 87
  • Seire: 46
  • Uavgjort: 18
  • Tap: 23

Det er en av Roma sine helter som nå får sparken, men det gjøres skånsomt. Eusebio Di Francesco har som midtbanespiller over 100 kamper for Roma fra 1997 og fikk en rekke landskamper i den perioden. Francesco var litt a typisk som italiensk spiller, ikke spesielt teknisk, men hardarbeidene og solid. – Ville passet perfekt i Norge.

Les på Popidol: Episk: Det endelige slaget mellom de døde og de levende

Manchester United sin manager Ole Gunnar Solskjær er blant de mange som har lagt merke til hva Eusebio har fått til med Roma.

Les: Neymar: «De vet ingenting om fotball»