Etter skader ligger veien åpen for Lionel Messi

(c) Bilde: FC Barcelona: Lionel Messi

Toppscorer i fjor i alle store ligaer Harry Kane pådro seg en ankelskade i søndagens kamp mot Bournemouth og på lørdag ble også Evertonspiller Gylfi Sigurdsson skadet.

Harry Kane bøtter inn mål og var den i de fem største ligaene som scoret flest mål. 2018 startet på samme måte og han er en sterk kandidat for tittelen også i år, men det var inntil Tottenham møtte Bournemouth på søndag. – En ankelskade vil holde han ute til minst ut i april og kanskje lenger leddbånd kan være vanskelig.

Les: Skikkelig dårlig nyhet for Evertonfans

Dermed er veien åpen for nummer 2 i fjor, Lionel Messi.

Topp fem 2017 i de de største ligaene:

56 Harry Kane (52 kamper 1.08 mål pr kamp)
54 Lionel Messi (64 kamper, 0.84 mål pr kamp)
53 Robert Lewandowski (55 kamper, 0.96 mål pr kamp)
53 Cristiano Ronaldo (59 kamper , 0.89 mål pr kamp)
53 Edinson Cavani (62 kamper, 0.85 mål pr kamp)

Klubben opplyser videre at Kane er ventet tilbake i trening «i neste måned», uten å tidfeste returen mer detaljert.

Tidligere denne uken skrev storavisen The Mirror at alvorlighetsgraden på skaden være forholdsvis lik det den var i september 2016. Også da hadde han en lignende skade. Da var Kane ute i sju uker.

Omfanget av skaden er også svært dårlig nytt for Tottenham, som kjemper om en plassering blant topp fire i Premier League. London-klubben kan nå måtte klare seg uten Kane i seriekamper mot blant andre Chelsea, Stoke, Manchester City og Brighton.

Alt tyder imidlertid på at Kane har god tid på å komme i form til Englands VM-deltakelse i Russland i sommer. England VM-åpner mot Tunisia 18. juni.