Det er bare et fåtall spillere som har turt å «krysse grensen» mellom de to mest dekorerte klubbene i England i moderne tid. – De som har gjort byttet mellom de to klubbene i nord-vest har fått merke det, bare spør Michael Owen.

Når du har valgt lag har du valgt lag, det er ingen førstelagsspiller som er overført direkte mellom Manchester United og Liverpool siden Phil Chisnall forlot Old Trafford i retning av Anfield i 1964. Gabriel Heinze ignorerte denne uskrevne regelen og forsøkte å følge i Chisnalls fotspor i 2007, bare for å oppleve at at Sir Alex Ferguson satte foten ned.

«Jeg kan forsikre deg om at Liverpool ikke får Gabriel Heinze,» sa Ferguson. «Vi kan legge det til sengs akkurat nå, og vi har gjort det.»

Til tross for at Heinze tok tvisten til et voldgiftspanel i Premier League i et forsøk på å tvinge avtalen gjennom, fikk Ferguson rett i sine uttalelsen. Den tidligere argentinske landslagsspilleren ble i stedet sendt til Real Madrid.

Han fulførte ikke overgangen til Anfield, men United -fansen tilgir absolutt ikke. Da Heinze kom tilbake til Old Trafford med Marseille i 2011, kunne man høre fansen synge ‘You Scouse bastard’ for full hals.

Les: Overrasket Southampton lot Jannik Vestergaard gå billig

Å spille, eller til og med ville spille, for både United og Liverpool vil gjøre deg til offentlig fiende nr. 1 i en av disse byene. Bare spør Michael Owen. ( Michael Owen startet sin karriere i Liverpool og etter et opphold i Real Madrid og Newcastle reiste han i 2009 tilbake til Merseyside og signerte med Manchester United. – Det var svært upopulært)

Liverpool akademi spilleren Ethan Ennis var til tross for dette fortsatt bestemt seg for å ta den forræderske og sjelden opptråkkede veien fra Anfield til Old Trafford.

Ennis ble født i Runcorn, og begynte i Liverpools akademi i svært ung alder og jobbet seg gjennom ungdomssystemet. Den angripende midtbanespilleren begynte snart å fange folks oppmerksomhet på grunn av hans blikk for mål, imponerende driblingsevne og strålende pasning.

Han markerte sin første start for Liverpools under 18-år med et mål mot Sunderland i oktober 2020, og skar inn på høyre fot før han krøllet et fint skudd forbi keeperen.

Ennis fortsatte å imponere og ble belønnet med sin debut i den prestisjetunge FA Youth Cup, som kom fra benken i sitt tredje runde-oppgjør mot Sutton United i mars 2021.

Med 64 minutter på døgnet hadde Ennis mindre enn en halv time på å vise frem talentene sine. Heldigvis for ham var det mer enn nok tid. Seks minutter etter at han kom inn på banen, reiste han seg høyest for å nikke James Norris ’innlegg i bakkant av nettet, noe som gjorde 4-0 til Liverpool.

Tenåringen var da på rett sted til rett tid for å ta sitt andre mål i kampen i det 82. minutt, men bestemte seg for å vise sitt beste til sist. – Ennis plukket opp ballen rett utenfor straffefeltet, og kjørte fremover og danset gjennom en rekke Sutton -forsvarere før han kjølig rullet ballen forbi keeper.

Et perfekt hat-trick i løpet av 15 minutter. Ikke verst.

Les: Tid for en ny sesong med Fantasy Premier League

«Ethan er en spiller under 16 år, og det var en flott kveld for ham,» sa Liverpool-trener Marc Bridge-Wilkinson til sitt offisielle nettsted etter kampen. «Det var hans debut i FA Youth Cup, og han scoret tre mål!

“For en fantastisk prestasjon for ham, og han fortsatte og gjorde det jeg ber våre subs om å gjøre: ha innvirkning på spillet. Han kom til flotte områder som spissspillerne gjør, og avslutningen hans var veldig bra. ”

Det var her Liverpool gjorde sin store tabbe, istedenfor å løfte han opp og la han fortsette for U18 sendte de han tilbake til U16. Enis skjønte raskt han var for god for det nivået, noe alle observatører var fullstendig enig i.

16-åringen så ut til å se en lys fremtid på Anfield og de aller fleste regnet med han ville følge i fotsporene til hjemmelagde talenter Trent Alexander-Arnold og Curtis Jones. – Da han avviste et stipendtilbud fra Liverpool, gikk alarmklokkene hos andre akademier inkludert Manchester United sitt.

Til tross for å ha snakket med Chelsea og besøkt treningsfeltet i Cobham tidligere i sommer, bestemte Ennis seg til slutt for å bli med Liverpools erkerivaler.

«Jeg er glad for å kunngjøre at jeg har signert for Manchester United,» skrev Ennis på Instagram. «Takknemlig for denne muligheten, kan ikke vente med å komme i gang.»

Hvis det ikke var ille nok å miste den høyt vurderte spilleren, så å se ham holde en United-skjorte på Old Trafford bare gni salt inn i Liverpools sår.

De røde skylder nå et utviklingsgebyr for Ennis, som kan bli avgjort av en domstol hvis de to klubbene ikke kommer til enighet. Men United vil ikke bry seg, de feirer fortsatt det faktum at de klarte å stjele ham fra Liverpools klør.

United -akademiet har vært flinke de siste årene og signert slike talenter som Charlie McNeill fra Manchester City og Joe Hugill fra Sunderland.

Selv om det fortsatt er en lang vei å gå og mange forskjellige faktorer å vurdere, har midtbanespilleren utvilsomt det naturlige talentet å en dag spille for Uniteds førstelag. – Nå får han spille med U18

Ennis ble født to måneder etter Wayne Rooney markerte sin United-debut med et hat-trick mot Fenerbache.

Hvis han blir United -gjenganger, er det ganske trygt å anta at han får en ganske kald mottakelse når han kommer tilbake til Anfield.