Big Harry. (foto: maguire, twitter)

Donny van de Beek er veldig snart United-spiller. Likevel blir det ikke mye tid til å glede seg over 23-åringens ankomst til Manchester. Gary Neville etterlyser 4-5 forsterkninger for at United i det hele tatt kan drømme om Premier League-tittelen – i sesongen som starter om to ukers tid.

United har jobbet lenge med Ajax-spillerens overgang, men det er først de siste dagene at det har tatt skikkelig fyr. Sky Sports hevder den medisinske testen ble tatt på mandag, nå venter de siste formalitetene. Samtidig jages neste mål. Ifølge ESPNs kilde har Solskjær funnet den perfekte makkeren til Harry Maguire.

Les på Engelske klubber: Gary Neville kan ikke skjønne at det blir tittel på Manchester United denne sesongen

«United må ha en midtstopper i verdensklasse», har Neville gjentatt det siste året. Ifølge ESPNs kilde ser Solskjær dette i Dayot Upamecano.

Heller ikke noe nytt i det, men når ryktene nå går høylydt om at United jakter på RB Leipzig-spilleren som forrige måned forlenget med Bundesliga-klubben, da begynner det å bli interessant.

Det er få tvil om kvalitetene til 21-åringen, som måkte motstanderne unna for Julian Nagelsmann frem til en 3. plass i Bundesliga og semifinale i Champions League.

Med kontraktsforlengelse i Leipzig ble det også hektet på en solid utkjøpsklausul på rundt 625 millioner kroner, men når United har prioritert ny midtstopper (som Neville trygler om), må nødvendigvis klubben ut med et beløp i denne kategorien.

Les: Donny van de Beek inn – to United-spillere ut

Ifølge rapporter fra tysk presse, skal kontrakten med RB Leipzig ha en bevegelig klausul, som reduseres til «overkommelige» 420 millioner kroner på slutten av 2020/21-sesongen.

Her er det som vanlig mange faktorer som spiller inn. Ifølge Daily Telegraph holder United-styret kjøpsiveren foreløpig tilbake. Det ene på grunn av den høye utkjøpsklausulen som reduseres neste sommer, det andre på grunn av at Upamecano fortsatt bare er 21 år og ikke forventet å kunne stå gjennom hele sesongen.

Vi mener nå 38 kamper på banen for Europas topp fire-klubb fortelle historien om hva som allerede bor i Harrys drømmemakker.

Kjør på, Ed!

Les: Vidal enig med Inter Milan