Har jobbet seg opp en solid egenkapital.

Mesut Özil, fotballgeniet som på høyden var en av Premier Leagues største stjerner – og på slutten en av de mest utskjelte – nøyer seg ikke med å trappe ned karrieren i Süper Lig i Tyrkia. Forretningsmannen Özil viser ambisjoner om å engasjere seg i fotballens verden i lang tid etter at beina sier stopp.

Det har vært rimelig stille rundt Özil etter at han forlot balløya. 418 spilleminutter for Fenerbahce og fortsatt uten scoringer, skaper ikke akkurat de store overskriftene utenfor Tyrkia. Men dette betyr ikke at tyskeren er helt ute av spill.

Les: Bekreftet: Real Madrid endrer ikke kursen

For ifølge ESPNs kilde er Özil aktivt inne i en investorgruppe som jobber for å sikre 50 % eierskap av Liga MX-klubben Necaxa.

Den meksikanske klubben bekrefter at det foregår forhandlinger med en investorgruppe.

«We are planning to be partners with a group with an extensive experience in soccer and in management of top clubs at an international level. This agreement will strengthen our institution and take it to the next level, kommer det i en kunngjøring fra klubben.

Med i investorgruppen er det en gjeng med kjendiser og høyprofilerte forretningsfolk. DC United-sjef Sam Porter, Eva Longoria (?!), modell Kate Upton (?!) og baseballstjerne Justin Verlander.

Necaxa har hjemmebane i den meksikanske byen vi ikke våger prøve oss på uttalelsen: Aquascalientes. KLubben har vunnet toppligaen i Mexico tre ganger, men har fortsatt et godt stykke før de er tilbake på topp. Nå skal de altså få bistand fra Mesut Özil.

Vi tipper dette ikke blir den eneste fotballinvesteringen vi kommer til å se fra Özil de kommende årene.

Les: United og Real er forbigått av kriseklubben Barcelona