Morata etter en spesielt god dag mot Liverpool på Anfield. (foto: atletico, twitter)

Barcelona har en gedigen utfordring på topp. Etter at Sergio Aguero ble tvunget til pensjonstilværelsen tidligere enn planlagt, står Xavi uten spilleren som skal hamre inn scoringer på bestilling. Med Champions League-kvalikplassen i La Liga i fare, har ikke Xavi tid til å lære opp noen nye.

Høyrevingen Ferran Torres ble denne uken hentet fra City, men Xavi trenger også en senterforward som bruker minimalt med tid til å akklimatisere seg før han gjør det han kan best: Score mål.

Les: Vant mot Liverpool, men mistet Vardy

Edinson Cavani er en sånn spiller som nå ikke overraskende linkes til Barcelona, men Xavi jobber også med et annet alternativ: den tidligere Real Madrid-spiller Alvaro Morata.

Boss (foto: morata, twitter)

29-åringen er på utleie hos Juventus fra Atletico Madrid, men ifølge ESPNs kilde har Barcelona kontaktet alle parter for å overbevise om at de tar over Morata for resten av sesongen.

ESPNs kilde hevder Morata selv er klar for å avbryte oppholdet hos Juventus for å bistå den tidligere erkerivalen Barcelona. Selv om alle parter skulle bli enige om at Morata på Camp Nou er en god idé, er ingenting enkelt for Barca om dagen. For å komme ned til La Ligas utgiftstak på 97 millioner euro (som de ikke klarer denne sesongene), er klubben begrenset til å bruke 25 % av hva de sparer i lønnskutt eller får i inntekter på overgangsmarkedet.

Dermed må klubben tynne ut i troppen før en Morata kan entre Camp Nou. Det er ikke første gang Morata har vært i planene til Barcelona, ifølge ESPN satset Barca på å hente Morata i 2019 da Luis Suarez ble skadet.

Les: Jonas Lössl returnerer til Premier League for å hjelpe Kristoffer Ajer og gjengen

Med Manchester United tvilende til om de vil slippe Cavani, rykker Morata opp som toppmål hos Xavi. Hvis Barcelona får regnestykket til å gå opp, vel og merke.