(foto: united, twitter)

Vi tipper David Moyes følger nøye med om dagen. West Ham måtte trekke seg tilbake med uforrettet sak da Jesse Lingard valgte å bli på Old Trafford, godt overbevist av Solskjær. Nå krever 28-åringen mer enn noen klapp på skulderen.

For ifølge ESPNs kilder har Lingard avslått et tilbud om ny kontrakt fra United. Vi må tygge litt på den.

Les: Tirsdag kom kongen til Carrington

For i forrige sesong spilte Lingard statistrollen hos United, der det virket som oppgaven hans bestod av å gjøre jobben på treningsfeltet. Så kalte David Moyes. 16 kamper senere i West Ham-drakt hadde Lingard dratt på med ni scoringer og gjort seg fortjent til Premier League player of the month og Premier League goal of the month awards for April.

Solskjær ønsket å få med seg den nye steamen til Lingard, ignorerte den store interessen fra andre Premier League-klubber, og kalte 28-åringen tilbake til Old Trafford i sommer.

Toppen av lykke for Lingard?

Etter tre Premier League-kamper har det blitt ett innhopp på Lingard i 1-1 kampen mot Southampton – og det var før Ronaldo fikk «hjemmelengsel» og returnerte til Old Trafford.

Les på Popidol: Gavmilde Kieran Trippier stripper ned til underbuksa

Ifølge ESPNs kilder har Lingard avslått tilbudet om forlengelse, han søker garantier fra Solskjær om at han har en rolle på førstelaget. Den engelske landslagsspilleren tar avgjørelsen først når han vet han får jevnt med spilletid.

Den gang da. (foto: united, twitter)

Med under ett år igjen av kontrakten kan Lingard forhandle med klubber utenfor England fra januar, og spasere ut som free agent neste sommer – hvis det ikke blir enighet om forlengelse med United.

Vi har full forståelse for at Lingard ikke ønsker å risikere å slite ut innbytterstolen (som vi savner tiden da det var benker) hos United, og samtidig risikere å bli ignorert av Gareth Southgate til VM 2022 i Qatar.

Likevel, med den ekstreme troppen Solskjær har skaffet seg, er det ingen mulighet for manageren å garantere det Lingard krever. Senker ikke 28-åringen forventningene og innser at han må jobbe på som bare pokker for å vinne spilletid, går dette i stø kurs mot exit.

Les: Le Figaro: Zidane har funnet drømmejobben