To spillere som må by hverandre opp til dans. (foto: united, twitter)

Sergio Romero står i limbo. Ikke får han forlate United, ikke slipper han til på banen. Nå kommer noe av forklaringen på hvorfor arbeidsgiveren er avventende.

Da Dean Henderson ble hentet tilbake til byen, ble argentineren dyttet bakover i køen. Henderson er kronprinsen på Old Trafford som skal pleies. Men så langt har ikke 23-åringen fått noen royal treatment. Statusen halveis i november er 2 EFL -og 1 Champions League-kamp.

Les: Juventus planlegger Ronaldo-salg

David de Gea har tydeligvis fått sin wake up-call etter at Henderson ble hentet inn, og har stått akkurat så solid som en selvskreven førstekeeper hos United må gjøre.

Men hva betyr dette for Englands største keepertalent?

Forrige sesong ble Henderson kastet ut i Premier League-gryta hver eneste uke hos Sheffield United: 36 Premier League-kamper og 13 clean sheets endte sesongen hos Chris Wilder med, før United trakk tilbake keeperen sin.

Ifølge ESPN har United nå skjønt at dette ikke kan fortsette. Selv om Henderson selv skal være fornøyd med situasjonen, har signalene fra Gareth Southgate vært entydige: Skaff deg spilletid hvis du skal utfordre Jordan Pickford om posisjonen i EM.

Les på Engelske klubber: Redningen er nær for Özil

Ifølge ESPNs kilde betyr dette at United vurderer sterkt å leie ut Henderson i januar for å gi ham muligheten til å spille seg i posisjon til internasjonal erfaring i EM, spesielt når Pickford har vist svakhetstegn på Goodison Park.

Og midt oppi dette står altså Sergio Romero som en brikke på vent. United akter ikke å foreta seg noe forhastet før de har spikret planen for Henderson etter nyttår.

Å sende Henderson ut av troppen halvveis i sesongen er risikabelt, men for å hindre stagnasjon hos keeperen United skal lene seg på i fremtiden, er dette en nødvendighet.

Les: David Beckham på offensiven – akter å overtale Real Madrids største stjerne