Uniteds svakhet på topp skal snus til den store styrken. (foto: Manchester United)

Vi prater mest om Ratcliffe når det skal diskuteres hvilke endringer som kommer hos Manchester United de neste månedene, men det er Dave Brailsford, Racliffes wingman hos INEOS, som kommer til å ha stor påvirkning på avgjørelsene som tas. For Erik ten Hag kan dette bety en ny arbeidssituasjon nederlenderen ikke er interessert i være del av.

For vi snakker hele tiden om Erik ten Hag får beholde jobben etter sesongen. For en så sterk og enerådig personlighet som Ten Hag, handler det like mye om han er interessert i jobben under den nye ledelsen.

LES: Manchester City-signering som kan bety exit for Jack Grealish

Ifølge ESPNs kilder ser Brailsford på managerens jobb som et viktig tannhjul i maskinen i stedet for en «allmektig leder». Dette kan komplisere ting for Ten Hag. Manageren har fått mye innflytelse siden han ble utnevnt, spesielt når det kommer til å signere spillere han har ledet tidligere som Antony og Lisandro Martínez. Ifølge ESPN kan dette betyr at nederlenderen kan oppleve Brailsfords versjon av en United-managers rolle som lite forenlig med sin egen oppfatning av jobben.

Styrer Brailsford og ledelsen mot en United-manager som gladelig rapporterer til en sportsdirektør, åpner dette døra for kandidater som Englands landslagstrener Gareth Southgate. Påtroppende sportsdirektør Dan Ashworth kjenner Southgate godt fra tiden sammen i fotballforbundet. Dette gjelder også Chelsea- og Brighton-manager Graham Potter, som Ratcliffe prøvde å lokke til Ligue 1-klubben Nice i fjor sommer.

ENGELSKE KLUBBER: Martin Ødegaards tidligere makker på lista hos Arsenal

United har vært kjent for å gi sine managere mye makt tidligere – sannsynligvis for mye. For at Erik Ten Hag skal fortsette i jobben som Manchester United-trener, må han trolig akseptere en utvannet versjon av rollen han for tiden har. Spørsmålet er om dette regimet er noe nederlenderen ønsker å jobbe under.

Alt du trenger å vite: Brentford – Manchester City