Andreas Christensen

Premier League-klubber skal være interessert i å hente Barcelonas Andreas Christensen. Den 26 år gamle dansken gikk fra Chelsea til Barcelona så sent som i fjor sommer, men på grunn av den pressede økonomiske situasjonen i den spanske klubben kan et salg bli aktuelt.

ESPN melder at kilder nær den katalanske klubben har fortalt at til tross for en strålende debutsesong for den danske midtstopperen og et ønske om å bli på Camp Nou er et salg svært sannsynlig.

Les: Manchester City planlegger å erstatte Haaland med Moukoko

Andreas Christensen kan bli et av flere offer for La Liga sitt pålegg til Barcelona om å spare 200 millioner euro.

Barca ønsker heller ikke å la den danske landslagsspilleren dra, i og med at han ankom på en gratis overgang, vil et salg gå rett inn på bunnlinja. Det blir vanskelig å si nei takk til 40/50 millioner euro slik ting ser ut nå.

Hvis ikke Barcelona klarer å innfri La Liga sine krav vil de helt sikkert ikke få registret de nye kontraktene som allerede er signert av Gavi, Ronald Araujo og Marcos Alonso.

Blaugrana må barbere mer enn €150 millioner fra utgiftene sine denne sommeren for å overholde LaLigas fair play-regler og kunne registrere de nye kontraktene som allerede er signert av Gavi, Ronald Araujo og Marcos Alonso.

De samme kildene til ESPN la til at Franck Kessies situasjon er lik. Elfenbenskystens midtbanespiller kom til som en gratis agent fra AC Milan. Kessie har ikke hatt så mange minutter som Christensen denne sesongen, men har fått fremtredende de siste ukene, og scoret vinnermålet i den nylige 2-1 Clasico-seieren over Real Madrid som førte Barca 12 poeng foran på toppen av La Liga. – Et seriemesterskap vil gi økte inntekter, noe Barcelona akkurat nå argumenterer med overfor sjefene i La Liga for å få redusert beløpet de må kutte.

Les: Nå vet vi hvorfor Leeds ga Javi Gracia en «fleksibel kontrakt»

ESPN rapporterte onsdag at det allerede er en muntlig avtale på plass for å signere forsvarsspilleren Inigo Martinez og at forhandlingene fortsetter med midtbanespilleren Ilkay Gundogan.

Begge spillerne kommer som gratis når deres respektive kontrakter med Athletic Club og Manchester City går ut i juni.

Barca øsker først å utforske markedet for spillere som ikke er fast i førsteelleveren til Xavi, inkludert spillere som Ferran Torres, Ansu Fati – (hvis far var opprørt denne uken over mangelen på spilletid) – og til og med Raphinha, som har prestert bra i Ousmane Dembeles fravær.

Problemet med å selge på Ferran eller Raphinha er at begge spillerne ankom for over 50 millioner euro, så ethvert salg vil ikke telle bare som profitt, i motsetning til Christensen og Kessie.