Erling Braut Haaland (foto: city, twitter)

Erling Haaland har blitt tilbudt en ny Manchester City-kontrakt som vil fjerne potensielle utkjøpsklausuler, men han har ingen intensjon om å signere den.

Haaland ble den raskeste spilleren noensinne til å nå 50 Premier League-mål da han scoret for City i deres 1-1-uavgjort kamp mot Liverpool på lørdag. – Haaland scoret etter 27 minutter, utligningen kom fra Trent Alexander-Arnold i det 80 minutt.

Den norske målmaskinen har for lenge siden gjort seg fortjent overgangssummen på 60 millioner euro som Manchester City betalte Borussia Dortmund sist sommer.

Haaland er under kontrakt på Etihad til juni 2027, men avtalen hans inkluderer angivelig en utkjøpsklausul på 200 millioner euro som aktiveres til sommeren. Vi vet at Real Madrid står klar med 2,4 milliarder så snart de får sjansen.

Haaland er for øyeblikket den nest best betalte spilleren i klubben på 375 000 pund per uke, men City ønsket å i det minste trekke ham på nivå med topptjeneren Kevin De Bruynes 400 000 pund, mot at spilleren droppet klausulen.

«Herre i eget hus»


«Dette skjer ikke for øyeblikket, det er så enkelt,» sa kilder til TEAMtalk. «Men det er egentlig ikke noe å bekymre seg for for City, dette er ikke noe imot dem, og Haaland er ikke i ferd med å forlate eller til og med tenke på det.

«Haaland vil alltid ha ansvaret for sin egen skjebne.»

Haaland og faren Alfie – en tidligere Manchester City spiller – dannet en overgangsmatrise før han flyttet til England, hvorfra Real dukket opp som hans andre favorittdestinasjon.

Real hadde fortsatt 2022 Ballon d’Or-vinner Karim Benzema på sine bøker den gangen, med Haaland som ønsket å bli den ubestridte nr. 9 i sin neste klubb, men den situasjonen har endret seg. Franskmannen nå i Saudi-Arabia med Al-Ittihad og kommer ikke tilbake!.

Les på Engelske klubber: Kommer for Christian Eriksen-signering i januar