Vet noe må gjøres i forsvaret før neste sesong. (foto: fra everton, twitter)

Løpet er kjørt i Premier League, nå handler alt om å ikke ta heisen ned til Championship. Derfor skulle søndagens FA Cup-kamp mot Crystal Palace være et lyspunkt i en ellers mørk fotball-tilværelse for Everton supporterne. Patrick Vieira og gjengen hadde andre planer.

4-0 tap mot Palace er tungt å svelge for The Toffees uansett hvor mye du har slitt i ligaen denne sesongen. Nå ble det riktignok 1-0 seier i siste Premier League kamp mot Newcastle, utover det har det blitt få clean sheets og tilsvarende få seire på Lampards vakt. Ifølge den tidligere engelske landslagsspiller Kevin Phillips, nå trener for South Shields, har Lampard et skikkelig defensivt dilemma.

Les: Med Robert Lewandowski på plass er verdens beste angreps rekke skapt

Phillips begir seg ut på en analyse som er ment å komme ut med et råd til Everton-manageren.

-Det er veldig vanskelig å få den rette balansen (mellom forsvar og angrep). Helt tydelig, selvtilliten er blåst. De ble banket av Palace. Så hva gjør du? Blir du ved prinsippene dine, eller lar de gå, tilpasser deg og får spillere bak ballen? Lampard kan gjøre det skikkelig kompakt med spillere bak ballen og forsøke å forsvare seg til clean sheet. Personlig ville jeg ha gått den veien. Det kunne vært å ha fem spillere i backlinja. Med dette har Everton en solid base å spille fra, filosoferer Phillips til Football Insider.

Mot Newcastle på torsdag vant de med fire i forsvaret. Mot Palace var det fem i bakre rekke – uten at det hjalp noe særlig.

Her har du sammendrag fra FA Cup-kampen:

Les på Tysk Fotball: Ta med 1,5 milliarder – eller la oss i fred

Phillips skjønner selv at antall backer ikke vil avgjøre Evertons fotballskjebne denne sesongen og at rådet han skulle komme med forsvant.

-Selvtillit har en betydelig påvirkning. Du kan ha fire, fem eller åtte i forsvarsrekken, men når spillerne har lav selvtillit tar de ofte dårlige avgjørelser, kommer det tørt fra Phillips.

Les: Endringene i Formel 1 som gir oss en skikkelig åpen 2022-sesong

Sorry, Lampard. Ingen gode tips fra den kanten. Vi avslutter med en Everton-scoring for å holde humøret oppe.