Saliba. (foto: marseille, twitter)

Det ble aldri noe gjennombrudd for Saliba på Emirates. Denne sesongen har det heller kommet i toppsjiktet av Ligue 1. Har Arsenal bommet totalt, eller er den unge franskmannen ikke komplementær til resten av ungdomsgjengen til Arteta? Nå forhandles det om veien videre, der hovedpersonen selv har henvist til statistrollen.

William Saliba ble hentet til London, sommeren 2019. Rundt 27 millioner pund var budt for Saint-Etienne spilleren både fra Tottenham og Arsenal, Saliba valgte Arsenal. Med nr. 4 på ryggen ble det Arsenal debut i en vennskapskamp august 2020, franskmannen kom seg også til benken i Community Shield-kampen mot Liverpool. Så sa det stopp.

Les: Når tredobling av lønn ikke er nok

Ute av Arsenal-troppen for 2020-21 sesongen vanket det U23-kamper på den sterke midtstopperen. Ikke akkurat det han var forespeilet, og Mikel Arteta beklaget situasjonen. Så fulgte utleieopphold hos Saint-Etienne, Nice og denne sesongen Marseille.

Saliba på engelsk gress. (foto: arsenal, twitter)

I Marseille har gjennombruddet for 20-åringen kommet. Kamp helt i toppen av Ligue 1 bak PSG har Saliba vært på banen i samtlige kamper (minus én).

Les på Tysk Fotball: Marca: Borussia Dortmund følger spesielt godt med på det som skjer hos Real Madrid

Til sommeren er utleieoppholdet over, der Marseille vil ha mer. Saliba stortrives i Marseille, men innrømmer at han i forhandlingene har blitt en statist.

-Jeg har aldri lagt skjul på at det er godt å være her. Jeg vet ikke hva fremtiden min bringer, det er fortsatt to måneder igjen. Jeg tror at diskusjonene mellom Arsenal og Marseille finner sted i slutten av mai, begynnelsen av juni. Å bli er er definitivt ingen dårlig idé…, men det avhenger ikke av meg, sier Saliba ifølge RMC Sport.

Les: Erik ten Hag har vært på jobbintervju på Old Trafford