Var visst litt for ung for Asia-døra. (foto: El Shaarawy, twitter)

Det er ikke så ofte, men det skjer at en spiller hentes fra «glemselen» i kinesisk superliga tilbake til en av de fem største i Europa. Manchester United hentet hjem den tidligere Watford-spilleren Odion Ighalo fra Shanghai Shenua. Nå er det Roma som henter hjem en tidligere Serie A spiller fra samme klubb.

I 2019 solgte Roma Stephan El Shaarawy til Shangai Shenhua for rundt 170 millioner kroner. Rimelig tidlig, tenkte vi da, å ta asiaturen før du hadde nådd tretti. Nå er 28-åringen tilbake der han jobbet som fotballkriger fra 2016-19.

Les: Marcos Rojo er ferdig i Manchester United

-Da jeg så Roma for første gang innså jeg at byen og klubben ikke trenger lang tid for å komme inn under huden. Og da jeg forlot dem, innså jeg at de blir i hjertet for evig, sier italieneren poetisk til klubbens hjemmeside.

Roma ligger bare syv poeng bak AC Milan på topp i Serie A. Nå trenger de vingen som har hjertet på rett sted og har bevist 40 ganger på 139 kamper at han også har det rette kruttet i støvlene.

Roma-direktør Tiago Pinto hopper glatt over at de trolig gjorde en feil da de lot seg friste til å sende El Shaarawy fra seg.

-Alle kjenner El Shaarawys kvaliteter, men få kjenner sulten hans etter å kjempe for Giallorossi. Han er ivrig etter å bli en del av prosjektet vårt, og det var utslagsgivende i denne overgangen, sier Pinto til klubbens hjemmeside.

Les: Ancelotti bekreftet forventet Everton-exit