Walker med ryggsekk. (foto: city, twitter)

Bayern München forventet å legge inn et bud til Manchester City etter å ha blitt eneste om personlige vilkår med Kyle Walkers representanter.

En forsiktig hvisking om fremtiden til den tidligere Tottenham-backen ble til full storm etter at Pep Guardiola besluttet å utelukke Kyle Walker fra Manchester City sin Champions League-sluttoppstilling.

Les: Liste over spillere som ville vunnet Ballon d’Or hvis Lionel Messi og Cristiano Ronaldo ikke eksisterte

Kyle Walker, som er inne i de siste 12 månedene av City-kontrakten sin, hadde hatt innledende diskusjoner med Bayern om en overgang til Bundesliga før han var ute av Pep sin oppstilling. Joao Cancelos har vært på lån hos Bayern München fra Manchester City og avslått å gjøre det til en permanent avtale. City forventer ikke å ønske Cancelo velkommen tilbake i flokken, til tross for hans posisjonelle allsidighet, og har i stedet tilbudt Walker en ny kontrakt , i håp om at han vil forplikte fremtiden sin til klubben fremfor å søke en ny utfordring.

Den nye utfordringen er der allerede! – 90min melder at Manchester City har blitt informert om Walkers ønske om å forfølge en overgang til Bayern, som han nå skal ha avtalt personlige vilkår med.

Les: Benjamin Mendy er frikjent for alle anklager

Byttedeal?

De syv ganger Premier League-vinnerne forventer at Bayern formaliserer sin interesse med et bud, selv om det er uklart på dette stadiet hvor mye Thomas Tuchels side er villig til å tilby. Mye kan avhenge av fremtiden til Benjamin Pavard, som faktisk kan erstatte Walker i Manchester gitt hans evne til å spille i midtforsvaret så vel som på høyrebacken.

Bayerns trekk kan også avhenge av hvor mye penger de er villige til å forplikte seg til en potensiell avtale for Tottenham-spissen Harry Kane. To bud på den engelske kapteinen har blitt avvist av Spurs-formann Daniel Levy, selv om dialogen har fortsatt mellom de to klubbene.

Den tyske storklubben kan være på vei inn i en ny Harry Kane situasjon, hvor de er enige med spilleren, men har vaskeligheter med å bli enige med klubben. – Det til tross for at Manchester City har som «policy» at spillere som ikke ønsker å være i klubben ikke skal holdes igjen.

Les: Declan Rice er solgt!