Jim Ratcliffe

Helt siden Glazers-familien kjøpte Manchester United for 790 millioner pund tilbake i 2005 har skepsisen mot de amerikanske eierne i arbeiderklassebyen Manchester vært stor. – Hovedkritikken som kom da og som fortsatt er levende i høyeste grad er at sjelen er solgt og at det eneste som står igjen er penger. 

Jim Ratcliffe som er Storbritannias rikeste mann skal ha kontaktet eierne med forespørsel om å kjøpe Manchester United. – Han tok kontakt etter et pub-besøk hvor han og noen venner snakket om hva som var galt i klubben.

Les: Gianluigi Buffon gleder og overrasker med sitt valg

Til tross for at Jim Ratcliffe etter eget utsagn har vært Manchester United supporter hele livet har han en losje på Stamford Brigde og har tidligere forsøkt å kjøpe den franske Ligue 1 klubben Nice. – Det går også rykter om at han på en  av Chelsea sine hjemmekamper skal ha sittet og snakket med Chelsea eier Roman Abramovich om å kjøpe klubben.

66-åringen ble søkkrik på petrokjemikalier og er grunnlegger og administrerende direktør i Londons baserte kjemikaliefirma Ineos som omsetter for ca 80 milliarder dollar i året.

I mai ble han sitert og sa: «Jeg er en torturert Manchester United-fan. Vi har dyppet tåen i vannet med fotball.»

Les: Neymar enig med Barcelona, men absolutt ikke enig med Paris Saint-Germain

https://twitter.com/StretfordTalks/status/1143593683402612738

8. mai 2013 ble det kjent at Alex Ferguson vill pensjonere seg, han fungerte som en effektiv «buffer» mellom fansen som elsker han og de amerikanske eierne som veldig mange mener har vært en tragedie for klubben.

Hashtagen #GlazersOut startet å trende igjen etter at Jim Ratcliffe interessen kom ut.

Sir James Arthur Ratcliffe har en personlig formue på rund 20 milliarder pund.

13 November 2017, kjøpte Ratcliffe  FC Lausanne-Sport, et Swiss Super League fotball lag han eier også sykkellaget Team Ineos.