Gareth Southgate vet England må gjøre det bedre fremover.

Nok en gang ser hele England sine stolte «tre løver» som favoritt til å hente hjem EM-tittelen. Det gikk nesten forrige gang, men nok en gang fikk vi se et England som med flere av de beste spillerne i verden lot seg lure av en kynisk lagmaskin som Italia. På fredag skulle Wembley-publikummet få oppleve det som blir betegnet som den beste engelske landslagstroppen på en halv evighet. I veien sto Åge Hareide og Island.

De engelske supporterne trodde knapt det de så, kun dager før EM-sluttspillet sparkes i gang. Med Åge Hareide sendte islendingene de seiersvante engelskmennene i dusjen til pipekonsert fra egne supportere. Seier til Island med 0-1, etter dagen etter kampen takker nærmest Southgate Åge Hareide.

LES: Bernardo Silva bruker EM til å jobbe for at Man Uniteds toppsignering kommer til Manchester – men den lyseblå delen av byen

– Det skaper litt fokus på at bare den minste selvtilfredshet, at talentet vårt skal bringe trofeet hjem til oss, at vi bare må rusle etter trofeet… fotball er ikke sånn, begynner Southgate ifølge The Guardian.

– Man må være perfekt i alle aspekter av spillet hvis man skal vinne fotballkamper på dette nivået, og det var vi langt fra i kampen mot Island, som fortjente å vinne. De hadde også noen sjanser på omstillingene. Jeg tror det gir oss insentiv til å presse oss selv videre i løpet av neste uke, kommer det fra Southgate.

F7: Legenden Thiago Silva skapte a-ha tilstander i Brasil!

Som med Åge Hareides fotballeksjon på Wembley fikk anledning til å jekke ned forventningene til det engelske folk om det er ren plankekjøring mot EM-tittelen.

Thanks Aage.