Verdens mest populære idrett er fotball med et estimert antall fans på 3,5 milliarder, på andreplass, foran land hockey finner du cricket med 2,5 milliarder fans. – Vi her hjemme som knapt fikk med oss at det var et verdensmesterskap gleder oss selvfølgelig likevel med at hjemmenasjonen vant søndagens VM-Finale på ærverdige Lord’s Cricket Ground i London.

England spilte sin første VM-finale i verdensidretten cricket siden 1992, mens New Zealand skulle kjempe om tittelen for andre VM på rad. «The Black Caps» tapte finalen mot Australia for fire år siden.

Les: Zlatan Ibrahimovic: «Jeg ville gjøre en bedre jobb enn noen som er der nå»

Det var to land som aldri har vunnet VM i cricket, dermed ville det bli historisk uansett hvem som skulle ta hjem seieren. – Skal ikke late som om jeg skjønner reglene, med fikk med meg at begge lagene nådde 241 poeng og at kampen måtte avgjøres gjennom en «super over» som er en slags straffesparkkonkurranse hvor hver lag får seks ekstra forsøk.

Les: Fantomet møter Varg Veum i Bergen!

Stor interesse
I Londons gater ble det feiret etter den etterlengtede VM-triumfen og kampen ble vist på storskjermer i sentrum av den engelske hovedstaden.

Trafalgar Square var fylt til randen for å følge de engelske spillerne sikre tittelen.

De engelske spillerne hadde vanskelig for å sette ord på seieren og jubelscenene var mange og euforiske på legendariske Lord’s. Englands Jos Buttler gjorde et forsøk på å sette ord på triumfen.

– Helt utrolig! Det er vanskelig å beskrive dette, sa Buttler til i et intervju på indre bane etter kampen, idet han ble overfalt og kysset på kinnet av en lagkamerat.

Les: Reklameinntekter for video på nett stuper

Samtidig sang hjemmefansen de velkjente strofene «it’s coming home, it’s coming home» der fotball var erstattet med cricket for anledningen, fra The Lighting Seeds etterhvert så berømte «Three Lions»-sang.