Eier Farhad Moshiri

Det er ikke uten grunn Jamie Carragher peker på Everton når han snakker om hvilken klubb i Premier League som er dårligs drevet. – I dag koser engelsk presse seg over at Everton har fått tilbud om å kjøpe Erling Braut Haaland for småpenger.

Erling Braut Haaland skal spille i Premier League og han kommer til å spille i blått, men det blir den himmelblå fargen til Manchester City og ikke Evertons kongeblå. Merseyside-klubben kunne ha signert Haaland for 700 000 kroner tilbake i 2016, men de avviste den muligheten.

Drømmen er den samme som for 11 år siden: Vil ha Dean Henderson, men ikke bare på lån

Ifølge Times kunne Everton ha signert spissen da han var 15 år og scoret mål for moro skyld for ungdomslagene til Bryne i Norge. Evertons skandinaviske speider Bryan King anbefalte å invitere ham til en prøveperiode, men klubben nektet å signere den fremtidige superstjernen.

Etter å ha reflektert over denne muligheten sa King til Times: «Vi kunne ha fått ham for et kompensasjonsgebyr på £60 000, men konsensus var at han var så ung og så stor at når han ble eldre og andre spillere også ble større, ville han miste sin effektivitet. Men det har selvfølgelig ikke skjedd. Han har bare blitt enda kraftigere, enda raskere og enda bedre.»

Nå er den norske spissen signert for 51 millioner pund og han kunne blitt solgt for mye mer enn det hadde ikke Borussia Dortmund hatt en salgsklausul i kontrakten sin.

SISTE: Steven Gerrard byr på Liverpool-stjerne

Everton avviste sjansen til å signere Haaland to ganger
Historien ovenfor er ikke den eneste gangen Everton gikk glipp av talentet til Haaland. De fortsatte å overvåke ham selv etter den første kontakten og fikk senere en ny sjanse til å signere ham, denne gangen for 3,4 millioner pund. Ved den anledningen skal eier Farhad Moshiri ha grepet inn for å blokkere fotballdirektør Steve Walsh fra å signere spilleren.

I løpet av sine to og et halvt år i Borussia Dortmund, scoret nordmannen 86 mål på 89 kamper. Det er en scoringsrate på nesten et mål per kamp som utløste et race fra klubber over hele Europa. Nå må Everton møte Haaland to ganger i året, selvfølgelig forutsatt at de unngår nedrykk over de siste kampene denne sesongen.