Jude Bellingham

I fjor sommer kjøpte den tyske storklubben Borussia Dortmund det engelske supertalentet Jude Bellingham for 23 millioner euro fra Birmingham. – Nå litt over et år senere er verdien ca en milliard og økende ettersom de aller fleste Premier League klubber ser på 18 åringen som nøyaktig det de øsker i en midtbanespiller.

La det være sagt med en gang, en land som England pleier ikke ta ut tenåringer til store mesterskap. – Jude Bellingham ble tatt ut til årets EM på grunn av hans suksess i Borussia Dortmund. Suksessen sørger også for at klubben med 100% sikkerhet minst firedobler sin investering neste sommer.

Les: Gennaro Gattuso tar over Premier League klubb hvis de er villige til å spille røft

Det er selvsagt en balanse for Borussia Dortmund hvor hardt de skal trykke på salgsknappen, resultatene viser at de merker sommerens salg av Jadon Sancho til Manchester United (venstrevingen brakte inn 85 millioner euro). – 4 plass i Bundesliga er under deres ambisjonsnivå.

Alle de store Premier League klubbene har meldt sin interesse og det varierer hvem engelsk presse tror «leder» akkurat nå melder Daily Star at Liverpool har lederpinnen.

Jude Bellingham har på 55 kamper for Dortmund sørget for seks mål og åtte målgivende. – Hans kontrakt strekker seg til 2025.

18 åringen bor i Dortmund sammen med sin mor som sikkert sørger for å vaske drakta før kamp.