Endrer det norske overgangsvinduet

FIFA gir de ulike lands forbund mulighet innenfor noen definerte rammer å selv sette datoer for nasjonale overgangsmarked. Det Norske Fotballforbundet har sendt ut et rundskriv til klubbene og satt nye datoer. 

I år kan man hente spillere mellom 1. og 31. august.

Les: Spiss forlater Molde etter to og et halvt år

«Etter ønske fra de involverte klubber (NTF) flyttes nå vinduet tilbake til august – noe som vil medføre at lukking av det norske overgangsvinduet på sommeren nå igjen samsvarer med de fleste andre europeiske land», står det i brevet.

De siste årene har det norske sommervindu åpnet i midten av juli og stengt halvveis ut i august.

«Det har vært et ønske fra klubbene om å kunne hente spillere noe senere enn før, blant annet fordi overgangsvinduene ellers i Europa har stengt senere enn vårt», sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Sportshjørnet.

Ole Gunnar Solskjær mens han var manager i Molde og sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen har begge uttalt at de ønsket endringer.

«Overgangsfristen er veldig utfordrende. De neste ukene kan det dukke opp bud på spillere som er økonomisk uimotståelig. Da blir det slik at man ikke får mulighet til å erstatte de spillerne som går, sa Solskjær til Eurosport i sommer.

«Vi må, som i resten av Europa, kunne ha vårt lengste overgangsvindu midt på sommeren vi også. Dersom det skulle skje noe med en av våre spillere nå, så er det selvsagt ikke gunstig»

Forrige artikkelBare detaljer gjenstår for Vålerenga-spiss overgang
Neste artikkelLiverpool snublet seg til tre poeng
DEL